ДЈБ: Споразум са Фронтексом урушава суверенитет и крши Устав Србије

Да ли је истина да ће јединице Фронтекса ће бити опремљене и оружјем и имати право да на територији Србије контролишу документа миграната и одлучују о њиховом даљем кретању и боравку на територији Србије?

Извор: Београдски глас

Београдски глас (Бета) – Покрет „Доста је било“ оценио је да се споразумом који је Србија потписала са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу (Фронтекс) о контроли миграната урушава суверенитет државе и крши Устав јер се странцима дозвољава да контролишу кретање људи по територији Србије.

„Грађани Србије мало знају да је држава до сада омогућила да преко 620.000 миграната у Србији поднесе захтев за азил и да са тим папиром наставе пут у ЕУ. Људима у невољи је сигурно потребна помоћ. Али је несхватљиво да мигранти који су стигли у Грчку, која је у ЕУ, па преко Бугарске и Македоније стигну у Србију без да им у овим земљама дозволе подношење апликације за азил, и да им је тек у Србији то омогућено“, навео је ДЈБ у саопштењу.

Тај покрет је упитао због чега је Србија прихватила да изда несразмерно велики број апликација за азил и да ли је то председник Србије Александар Вучић обећао немачкој канцеларки Ангели Меркел.

„Захтевамо од Владе Србије да хитно обавести јавност каква ће бити овлашћења Фронтекса кад је реч о контроли миграната у Србији и на који период је орочена ова сарадња. Да ли је истина да ће јединице Фронтекса ће бити опремљене и оружјем и имати право да на територији Србије контролишу документа миграната и одлучују о њиховом даљем кретању и боравку на територији Србије?“, упитао је ДЈБ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Београдски глас, 21. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

 1. „Грађани Србије мало знају да је држава до сада омогућила да преко 620.000 миграната у Србији поднесе захтев за азил и да са тим папиром наставе пут у ЕУ. Људима у невољи је сигурно потребна помоћ. Али је несхватљиво да мигранти који су стигли у Грчку, која је у ЕУ, па преко Бугарске и Македоније стигну у Србију без да им у овим земљама дозволе подношење апликације за азил, и да им је тек у Србији то омогућено“, навео је ДЈБ у саопштењу.
  ++++
  Да регистровани само у Србији, са разлогом.
  Овде се враћају, када почну да их протерују из Европе.
  Ускоро.
  Овде и остају !
  У званично најсиромашнијој европској држави.
  Где њени грађани умиру од глади.
  Фронтекс, каже министар слина, је овде да штити грађане Србије.
  Наравно, поред немоћне наше полиције, која штити криминалне активности власти, они штите наше грађане од миграната-будућих наших грађана.

  Будућих срба, како јавно говори велики пријатељ управника логора. http://srbin.info/2017/09/21/skot-migranti-iz-pakistana-avganistna-i-iraka-postace-srbi/

  Правни основ ? Потписан Споразум о реадмисији са еу а најважнији део гласи ………..

  Члан 3

  „(1) – Србија ће прихватити, на захтев државе чланице и без посебних формалности осим оних које предвиђа овај споразум, било ког држављанина треће земље или лице без држављанства које не испуњава или више не испуњава важеће услове за улазак, боравак или настањење на територији државе чланице молиље, уколико је доказано или ако је могуће на основу поднетих prima facie доказа веродостојно ПРЕТПОСТАВИТИ (!) да лице у питању:
  а – поседује или је у време уласка поседовало, важећу визу или дозволу боравка издату од стране Србије,
  б – је на незаконит начин и директно ушло на територију државе чланице, након што је боравило, или било у транзиту кроз територију Србије.“
  Нимало случајно, НИЈЕДНА земља на избегличкој рути НИЈЕ РЕГИСТРОВАЛА „ИЗБЕГЛИЦЕ“ И МИГРАНТЕ, ПРЕ СРБИЈЕ. То је учињено јер се у горе наведеном Члану 3 наводи да ће „избеглице“ бити враћане у прву земљу у којој су имале неки документ, неку врсту дозволе боравка, пре него што су ушле у Унију. Та земља је у сваком случају – Србија.

  https://facebookreporter.org/2016/08/31/redamisija-autenticna-prica/

  А треба и зарадити неку цркавицу

  https://www.srbijadanas.net/sokantno-braca-vucic-ugovorili-dovodjenje-milion-migranta-islamista-u-nasu-zemlju/
  http://www.vaseljenska.com/misljenja/vucic-sprema-dobrodoslicu-novom-talasu-islamskih-imigranata/
  http://www.koreni.rs/vas-sam-kum-selam-alejkum/

  А и они ће сутра као гласачи знати да цене оног ко им је обезбедио смештај.

  Наравно уз сву бригу управника логора цитирам: „ Мигранти ће нам повећати наталитет „ „ Замениће лење и неодговорне србе који не желе да раде „ http://www.srbijadanas.net/vucic-nastavlja-da-vredja-srbiju-srpski-narod-je-lenj-ima-i-deca-od-16-godina-da-rade-od-sad/

  А каква су искуства данас, наших очајних грађана у Шиду у прилогу ……
  https://srbin.info/2018/09/23/srbe-zamenjuju-sa-azijatima-novi-talas-migranata-u-sidu-narod-u-ocaju/

  И најгоре за крај, већ усвојен криминални Мастер план миграната.
  ……………Masterplan Migration von Seehofer (KRIMINELL), wo er mit einem Diktat und ohne Referendum in diesen Bevölkerungsgruppen – die Nationen in 8 Länder ZWINGT, die KRIMINELLE ISLAMISTEN aufzunehmen. „Beratungs- und Betreuungszentren ausbauen: Die acht Beratungszentren in Irak, Kosovo, Ghana, Serbien, Albanien, Tunesien, Marokko und Senegal koordinieren Ausbildungs- und Beschäftigungsprogramme vor Ort“- – die von diesen armen Bevölkerungsgruppen finanziert werden!
  https://www.bmi.bund.de/…/masterplan-migration.pdf…

  и превод на србски Anande Braun
  srb/ KRIMINALNI MIGRACIONI MASTERPLAN od Zeehofera, koji diktira 8 zemljama da prihvate kriminalne Islamiste bez ikakvog referenduma. U Iraku, Kosovu, Ghani, Srbiji, Albaniji, Tunesiji, Maroku i Senegalu bice Centri za zbrinjavanje, obrazovanje i zaposljavanje (KOJE CE NARODI TIH SIROMASNIH ZEMALJA DA FINANSIRAJU).

  https://facebookreporter.org/2018/09/22/potpisan-sporazum-za-fronteksom-i-reagovanje-urusava-suverenitet-i-krsi-ustav-srbije/

  Сада је верујем сваком оном, ко има чиме да мисли јасно, зашто су све земље у нашем окружењу одбиле Фронтекс.

 2. Грешан,
  шачица је оних који имају ОНО чиме се м и с л и: одавно за друге мисли з а д р у г а; не постоји никаква шанса да се пробуде, тако да неће ни уочити да то више нису они…
  Али, треба писати и ово Твоје је добро; штета само што из Програма реадмисије ( фронтекс је претходница исте) ипак ниси навео еуризносе по глави пристиглог- реадмисираног у Србију и, наравно, време трајања те „помоћи“, а све је наведено на швапском сајту; ипак су то Швабе и они пишу и обзнањују оно што дају, за разлику од оних који примају…
  Све у свему, тзв. Источно питанње, у дијелу односно на српски православни народ, убрзано се рјешава- главна улога припала Београду који ће имати част да носи друго име…

Оставите коментар