Срећко Максимовић: Мисли преко Дрине – бијесни пси на руског медвједа

Ова пакосна дружина паса једно заборавља. Тешка је медина шапа

Сергеј Лавров и Милорад Додик у Бањалуци (Извор: Анадолија)

Општа је мржња и хистерија. Гладни пси са свих меридијана и континената се удружили. Циљ је само један – уништити великог руског медвједа.

Занимљива је то дружина. Предводник им амерички стафорд џукелетина. Ту је наравно и енглеска напудерисана пудлица – без ње ништа не бива. Она нема пријатеља већ само вјечних интереса. Преко туђих костију, крви и рана, од ничега не преза само да се дође до личног интереса.

Француски булдог наравно са њима. Жели да поврати стару славу и сјај тако што ће да уједе руског медвједа. Једна јако симпатична и занимљива дружина.

Но, понајвише фасцинира мноштво подгузних мува које су се удружиле са овим бијесним псима. Има их поприлично, мувају се око задњице америчког стафорда. Имена им сљедећа: Пољска, Шведска, Украјина, Финска, Естонија, Литванија и још много истих таквих мува са њима.

Али то су само муве па и не заслужују да им се посвете ријечи многе. Тој дружини припада и лицемјерни њемачки овчар. Он наводно није против руског медвједа, као боји се америчког стафорда – биће да је пробисвијет и хуља. Он само тражи свој интерес и прилику да неког уједа.

Не тако давно разбјеснио се и напао на српског орла, па се тек примирио када га је смождила руска зима. Јадан, залетио се па је зубе поломио.

Ову дружину из прикрајка посматра израелски ханански овчар. Он мудро и стрпљиво чека пад руског медвједа. Глуми пријатеља свима, а у стварности подмукло уједа.

А руски медвјед ову лакомислену дружину кроз дријемеж лијено посматра. Стрпљив је. Чека. Као да се тек разбудио из зимског сна. Није му до свађа, никаквих кавги и нереда. Он све воли хоће да буде пријатељ свима. Шта да се ради, он има великих мана, богат је, силан и славан, а то је сасвим довољно да буде трн у оку завидљивих, похотних, бијесних џукела.

Има медо и једног истинског пријатеља који га никада не напушта – српског орла. Он није можда тако силан, али је славан и вјеран. Он се високо вине под небеса, то му је Отаџбина. Са небеса осматра, стражи и упозорава меду пријатеља.

Овог орла тек нико не воли, због његове славе и небеских висина. Називају га малим Русом у жељи да га рашчерупају и понизе, на земљу да га спусте.

Ова пакосна дружина паса једно заборавља. Тешка је медина шапа. Ако се покрене све ће да поклопи и самеље. Остаје нада да ће се пси примирити, у своје двориште почети гледати и њега чувати, а меде и орла се оканити.

Остаје нада и жеља, јер медина шапа је заиста моћна и јака.Categories: Српске земље

Tags: , , ,

Оставите коментар