ЕУ: Територијална размена или корекција граница није искључена као завршни део слагалице

 Јоханес Хан верује да је могуће да се решење спора оствари до средине 2019. године 

(Фото: РИА Новости / Алексей Витвицкий)

Комесар ЕУ за европску суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан изјавио је данас да, у оквиру дијалога Београда и Приштине, „територијална размена“ или „корекција граница“ није искључена као „завршни део слагалице“.

У интервјуу дописнику македонске агенције МИА у Бриселу, Хан је ипак нагласио да „било које решење мора да доприноси стабилности и просперитету региона и да обе стране буду свесне међународних обaвеза и забринутости међународне заједнице“.

Наводи се да Хан „верује да је могуће да се решење спора оствари до средине 2019. године“.

Уочи посете БЈР Македонији, заказане за понедељак, Хан је такође указао Скопљу шта би могло да се деси у случају „пропуштања прилике да се прихвати споразум са Грчком на референдуму 30. септембра“.

„Уколико прилика буде сада пропуштена, прилично сам сигуран да ће врата бити затворена деценијама, ако не и заувек. Треба бити обазрив у политици, ипак у блиској будућности она ће остати затворена и то ће бити наштетити грађанима ове земље (БЈР Македоније)“, рекао је Хан.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/Восток, 14. 9. 2018)

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. прича се да се добротвор хан договорио са добротвором меркел да стаду са специфичног дијела балкана у знак захвалности за добру вољу стада истоме уступи двије ствари: област судета и вјерско обређивање у катедралама тамо преко судета. мали неспоразуми између овнова звонаша и овога двојца настају око вјерских старјешина, но надати се да ће и то, на радост стада, бити превладано: ради материјалне уштеде која уштеда ће ићи на развој судета вјерообред ће обављати само једно лице- договарају се да то буде за почетак неупадљива особа која не посједује карактерне особине наглог превођења у могуће ново вјерско стање, а, naime, неки мартин лутер чија је једина мана сређивање неких рачуна са ватиканом, но да ће му ту помоћи досадашњи вјероучитељи као добра ватиканска чељад… мале перипетије настају и око судета, али да је онај двојац прихватио предлог ових овнозвонара да се, за почетак, судети пренесу у доњу саксонију како би изнад ње била горња саксонија, а све у сврху покривања новопридошлица како неби били извргнути знатижељи увијек присутног племена варвара.

    све у свему, када постоји добра, обострана воља за добром све се завршава добром, а за обострано добро.

Оставите коментар