Александар Вучић: Са Албанцима са више међусобног поштовања

Председник Србије Александар Вучић данас око 2,15 часова стигао је преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је и прва тачка његове дводневне посете Косову и Метохији, по програму који укључује и Газиводе

Фото: Танјуг

ГАЗИВОДЕ – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србима на КиМ носи поздраве грађана целе Србије, али и да сматра да је време да са Албанцима на КиМ разговарамо са много више међусобног респекта.

Вучић је, одговарајући на питања новинара о томе како се осећа данас по доласку на север Косова, рекао да је поносан и срећан што је разговарао и са младима, са радницима. . . и да им носи поздраве свакога грађанина Србије.

На питање какав ће одјек порука мира наићи код Албанаца, рекао је да смо са Албанцима до сада све покушавали и све пробали и да то није много среће донело ни нама, ни њима те да је време да покушамо да разговарамо са много више поштовања и респекта једни према другима.

„А, да ли ћемо у међувремену, показујући поштовање успети да створимо и понеко пријатељство, а затим и све више пријатељства – било би дивно. Али за то је потребно и време и много добрих људи који би на томе радили”.  (Танјуг)

Вучић на брани Газиводе: Овде се види суштина наших проблема

Фото: Танјуг

ЗУБИН ПОТОК –  Председник Србије Александар Вучић изјавио је на Газиводама да се ту најбоље види тежина проблема са којима се суочавамо, различити ставови, као и тешке политичке борбе коју смо имали.

„Преко овог језера види се дубина и суштина свих наших спорова и неслагања”, рекао је Вучић и истакао да је суштина његове посете да се види шта је до сада урађено, али и шта може да се уради, те да се припреме инвестициони планови за сваку општину у којој су Срби већина.

Вучић је, у изјави новинарима приликом обиласка бране на језеру Газиводе, изграђене 1981. године, рекао да је она од огромног значаја за Србе и Албанце.

„Без Газивода нема опстанка, ни останка људи у Ибарском Колашину и Зубином Потоку” рекао је Вучић.

До сада је, каже, у тај систем уложено 127 милиона.

„Имамо план да обновимо Симпов погон за прераду воћа и поврћа, те да заокружимо узгој и прераду рибе, посебно смуђа”, рекао је председник Вучић.

Он је подсетио на спор, који је и пред европском асоцијацијом за електромреже између ЕПС-а и КОС-а. (Танјуг)

Вучић у Зубином Потоку: Срећан сам што сам овде, дивно се осећам

ЗУБИН ПОТОК – Срећан сам што сам овде, дивно се осећам, прва је изјава председника Александра Вучића на почетку посете Косову и Метохији, у Зубином Потоку, где је обишао Центар за екологију и развој спорта и Центар Црвеног крста.

Фото: Танјуг

„Ово су објекти који су изграђени новцем грађана Србије, око 400.000 евра је уложено, а користиће га млади овог краја”, рекао је Вучић.

Председника су на улазу у комплекс који се налази на језеру Газиводе дочекали грађани, новинари и локални функционери. (Танјуг)

Вучић стигао на КиМ, преко Брњака у Зубин Поток и Газиводе

ЗУБИН ПОТОК – Председник Србије Александар Вучић данас око 2,15 часова стигао је преко административног прелаза Брњак у општину Зубин Поток, која је и прва тачка његове дводневне посете Косову и Метохији, по програму који укључује и Газиводе, а на који је, под притиском Запада, тек касно синоћ пристала Приштина.

Вучић ће обићи Зубин Поток, а потом и хидроелектрану у Газиводама, а данашњу посету северном делу Косова и Метохије наставиће обиласком Лешка, Лепосавића и разговором са политичким представницима Срба са КиМ у Звечану, у вечерњим сатима.

Фото: Танјуг

За сутра се очекује да ће председник Србије посетити и поједине делове централног Косова, јужно од Ибра, и на крају ће се обратити грађанима на великом скупу у Косовској Митровици, говором у којем ће изнети околности, реално стање ствари, капацитете и могућности Србије да се дође до компромисног решења у којем би били уважени и интереси Срба и Србије на Ким.  (Танјуг)

Преусмеравање саобраћаја на Брњаку

ЗУБИН ПОТОК – На километар од административног прелаза Брњак, у општини Зубин Поток, из правца централне Србије, полиција преусмерава сва возила на други правац, тако да самом прелазу није могуће прићи, јавља извештач Танјуга с лица места.

Зубин Поток је иначе прва тачка посете председника Александра Вучића Косову и Метохији, где се очекује данас поподне, око 14.30 часова.

Он ће најпре обићи само место, а потом хидроелектрану Газиводе.

Одатле иде у Ибарско Постење, где ће обићи газдинство породице Ковачевић, потом у Пољопривредну школу у Лешку, а у Лепосавићу ће учествовати на бизнис форуму.

Програм посете за данас предвиђа и разговор председника Вучића са политичким представницима Срба на КиМ у Звечану. (Танјуг)

Фото: Бета

Обезбеђен новац за водовод за Зубин Поток, Косовску Митровицу и Звечан

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Влада Србије обезбедила средства за реализацију изградње водовода за Косовску Митровицу, Звечан и Зубин Поток.

„Новац постоји, одлука је прошла владу, Србија је дала новац из буџета, дали смо девет милиона, треба да дамо још шест милиона, да бисмо имали водовод за Косовску Митровицу, Звечан и Зубин Поток”, рекао је Вучић. Он каже да је ово највећа инвестиција за овај крај, као и да је водовод највећи проблем за грађане овог краја.

„Водовод је у изградњи, мада је ту било пуно проблема, али сада је све сређено, и мислим да све иде у добром смеру”. (Танјуг)

На путевима на северу КиМ заставе Србије, припадници КПС

На путу од Косовске Митровице до Лешка на сваком километру постављене су патроле косовске полиције, јављају извештачи Танјуга.Дуж целог пута вијоре се заставе Србије и истакнути су билборди добродошлице председнику Србије.Вучић ће се тим путем из Зубиног потока, после обиласка бране Газиводе, упутити ка селу Ибарско поштење, где це посетити породицу Ковачевић, а након тога обићи Пољопривредну школу у Лешку.Саобраћај на тој деоници пута се одвија нормално и без застоја. (Танјуг)

(Политика, 8. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар