Марко Ђурић: Приштина забранила Вучићу да обиђе Газиводе

Министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли индиректно је данас потврдио да Приштина није одобрила посету председника Србије Александра Вучића хидроелектрани Газиводе

Спорна посета језеру Газиводе (Фото: А. В.)

Председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи рекао је данас новинарима у Бриселу да нема никаквих препрека за посету председника Србије Александра Вучића Косову и Метохији, а у јавности се појавио документ из којег је јасно да је Тачи лагао и обмануо јавност.

„Овим потврђујемо да смо добили обавештење и потребну агенду за предстојећу посету Косову током викенда. Скрећем пажњу да је агенда посете Косову делимично одобрена. У вези предложене агенде не можемо да вам позитивно одговоримо на захтев посете постројењу Газиводе. Хвала унапред на разумевају”, наводи се у мејлу, који је Џелал Шаћири у име приштинских власти упутио официру за везу Дејану Павићевићу.

Факсимил документа објавио је на свом Твитер налогу Марко Ђурић.

Ђурић је на Твитеру написао да се из тог мејла види да је Приштина забранила Вучићу да обиђе Газиводе, чију реконструкцију је финансирала држава Србија.

Пацоли потврдио: Нема дозволе за Газиводе…

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли индиректно је данас потврдио да Приштина није одобрила посету председника Србије Александра Вучића хидроелектрани Газиводе.

Пацоли је, наиме, на питање Танјуга да ли ће Приштина осујетити приступ председника Вучића Газиводама, уколико не одустане од посете Косову и Метохији, одговорио да приштинске власти „нису добиле артикулисан захтев” о томе.

Додао је да ће му то „дозволити уколико добије артикулисан захтев и уколико долази у доброј намери”.

Онда је добродошао, каже Пацоли.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 7. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар