Беџет Пацоли: Вучић ће посетити Косово, због притиска ЕУ нисмо имали избора

Вучићу је одобрена посета код језера Газиводе. Ово није моја одлука, већ одлука Владе Косова. Имали смо притисак од ЕУ и савезника, тако да нисмо имали други избор, рекао је Пацоли

Беџет Пацоли (Извор: АФП/Арменд Нимани)

Министар спољних послова Косова Беџет Пацоли потврдио је да ће Александар Вучић посетити Косово, рекавши да је одлука донета вечерас и да Приштина због притиска ЕУ и савезника, није имала други избор.

„Њему је одобрена посета код језера Газиводе. Ово није моја одлука, већ одлука Владе Косова. Имали смо притисак од ЕУ и савезника, тако да нисмо имали други избор“, рекао је Пацоли.

Косовски министар је раније данас рекао да се Косово не противи посети председника Србије језеру Газиводе, већ да таква посета, према његовим речима, не би требало да се догоди сада.

Вучић је изјавио да ће ићи на Косово овог викенда, као што је то раније најављено.

Он је на конференцији за новинаре у Београду рекао да посету почиње обиласком језера Газиводе и да очекује да све протекне мирно.

„Ја сам на Газиводе ишао два или три пута, ми Газиводе сматрамо српским ресурсом, али ресурсом и Срба и Албанаца. Ми смо нудили компромисна решења, јер знамо колико је Албанцима потребна вода, ми смо желели да се по том питању договарамо“, казао је Вучић.

Вучић је казао да очекује да све протекне мирно и да , како је рекао, „укаже свима колико су значајне Газиводе, не само за Србе већ и за Албанце“.

Вучић је казао и да ће дијалог у Бриселу бити настављен, али „не у оно време када су најавили из ЕУ“, јер ће, како је рекао, тада бити у посети Кини.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 7. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading