Милорад Додик: Западњаци, Албанци и део Срба заједно раде на умањивању Вучићеве снаге

Мене су једном странци преварили и после тога више немам ниједног разлога да им верујем. Мислим да сви раде заједно, западњаци и Албанци и када ту додате део Срба, онда се види колико се Вучићева снага умањује, рекао је Додик

Милорад Додик (Фото: Димитрије Гол/Танјуг)

Западњаци и Албанци, али и део Срба, раде заједно на умањивању снаге председника Србије Александра Вучића, изјавио је вечерас председник Републике Српске Милорад Додик.

Председник Републике Српске је на питање новинара – да ли као неко са добром интуицијом и ко је добро обавештен очекује, после данашњих изјава косовских званичника, да Вучић оде у суботу на КиМ, рекао да не зна, али и да лично не верује ‘странцима’.

„Имам ту мало дуже искуство, мене су једном странци преварили и после тога више немам ниједног разлога да им верујем. Мислим да сви раде заједно, западњаци и Албанци и када ту додате део Срба, онда се види колико се Вучићева снага умањује”, рекао је Додик гостујући на РТС-у.

Додик истиче да Вучић још нема решење, нити неко понуђено решење, али да покушава да дође до решења и да га упркос томе многи Срби оспоравају.

„Нема ништа горе преговарати у име Републике Српске, а сада у име Србије, а да вас унутра руше институције и појединци. То се овде (у Србији) дешава. Према томе, ако је овај народ изабрао Вучића за председника, онда се мора подржати бар у том погледу. Можемо ми да се не слажемо по питању социјалне и економске политике и инфраструктурних пројеката и слично, али ако је изабран за председника, онда је овај народ њему дао мандат да преговара”, нагласио је Додик.

Поручио је да сви у Србији треба да стану иза Вучића по питању КиМ и да ту мора да постоји консензус око националних питања.

Додик је напоменуо да ће свакако Вучића када дође до неког решења питати народ шта мисли о томе.

На питање шта је тренутно на столу и шта значе ове идеје о разграничењу и корекцији граница, Додик је рекао да је то ‘озбиљна промена на глобалном нивоу и да раније није могло да се чује.

Милорад Додик и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Димитрије Гол)

Председник Србије Вучић није вечерас хтео ни да потврди, ни да демантује наводе београдских медија да размишља о отказивању његове посете КиМ.

„Сутра ћемо о томе”, кратко је рекао председник Вучић на питање Танјуга да ли ће ићи на Косово и Метохију, најављивану за 8. и 9. септембар.

Посета председника доведена је данас у питање после претњи из Приштине српском председнику да ће му можда бити ускраћена дозвола, а да, према речима Кадрија Весељија, и са дозволом свакако не може да иде у Газиводе, јер тамо нема шта да тражи.

Сам председник је на питање Танјуга рекао вечерас да ће „о томе сутра”.

Поједини медији наводе и да је председник наложио да се прекину сви контакти са Приштином, а наставак бриселских преговора који је заказан за петак такође би могао бити отказан.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Танјуг/Политика, 6. 9. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

6 replies

  1. Вучић му изгледа сад пише интервјуе…

  2. Dodik k’o Dodik: nije problem u njegovu poznavanju ili nepoznavanju Ustava, vec sto su za Njega glagoli p r e d s t a v lJ a t i i p r e g o v a r a t I isti- istog smisla; a ovdje se ne moze pomoci…

  3. “… ако је изабран за председника, онда је овај народ њему дао мандат да преговара”, нагласио је Додик.”

    Не Дери, Мииле!

    УСТАВ!

  4. Додиже, Додиже, уђе и ти у коло. Шта рећи, осим, још један продан Србин, још једна продана душа. Фуј….

  5. Веровао сам овом човеку.
    Мислио, прави србин.
    Некада !

  6. Додо, никада ти нисам веровао, нити мислио да си ишта више од мањег зла. То си и доказао.

    Желим ти победу на предстојећим изборима, јер су они који стоје наспрам прекодринска верзија СНС-а. Но, то никако не значи да ти могу опростити за ову издају, као ни за корупцију коју твоја странка, и ти лично, ширите у српској.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading