Саша Радуловић: САД пласирале идеју о подели Косова да би минирале Бриселске разговоре и Немачку

САД пласирале идеју о подели како би минирале Бриселске разговоре које гура Немачка. И успели су. Ако ништа, толико можемо да препознамо да нам је то у интересу. САД напада принцип непроменљивости граница јер тиме жели да разбије немачку политику

Фото: Мондо/Стефан Стојановић, Марио Милојевић

Морам као Шваба тра-ла-ла, надам се да не замерате: САД је ушао у сукоб са Немачком јер је Немачка ЕУ евром почела да угрожава светску доминацију долара.

ЕУ пројекат је кренуо у погрешну страну и уместо европских вредности којима се надају грађани Србије, постао полигон за Немачку доминацију. Немачки интереси на Балкану нису европске вредности и уређен систем, већ јефтина радна снага и аутократе на власти. Вучић је протагониста те немачке политике и зато га безрезервно подржавају иако краде изборе, пљачка Србију, уништава њене институције, разара владавину права, уводи потпун медијски мрак.

Због свега тога, интереси Немачке су супротни интересима Србије. Никада нисмо били савезници, нити ћемо то бити.

САД нису сила добра на свету. Они су нас и бомбардовали. Важно је рећи да је то била Клинтонова политика. САД су само светска сила чији су се интереси поново поклопили са интересима Србије. Ваља нам то препознати.

Интерес САД више није Косово. Њихов интерес је прекид Немачке доминације у Европи. Интерес Србије је да изађе из канџи Немачке се поклопио са интересима САД. То они наравно знају. Зато су и покренули кампању да нас подсете да смо били савезници у два светска рата. Нису рекли против кога, али ваљда толико знамо и сами. Сада би наравно да заборавимо и бомбардовање. Ми то наравно нећемо заборавити, али то не треба да нас спречава да препознамо шта нам је данас у интересу.

САД је пласирала идеју о подели како би минирала Бриселске разговоре које гура Немачка. И успели су. Ако ништа, толико можемо да препознамо да нам је то у интересу. САД напада принцип непроменљивости граница јер тиме жели да разбије Немачку политику.

У току је сукоб на Западу између завађених западних сила за доминацију. Између САД и Немачке. Србија никада није морала да бира између Запада и Русије, али је два пута морала да бира између завађених западних сила. И Русија је. Интерес Србије је да изабере страну. Ако је не изабере, остаће на страни Немачке где су је Вучић и Тадић и довели.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Саше Радуловића, 3. 9. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар