Младен Иванић: Покушаћу да од Хрватске обезбедим одобрење за капелу на Јадовну

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да ће у комуникацији са надлежним институцијама Хрватске покушати да обезбиједи одобрење за изградњу капеле на Јадовну на захтјев Удружења „Јадовно 1941“

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић примио делегацију удружења Јадовно 1941 (Фото: Јадовно 1941)

„Жртве на Јадовну заслужиле су да постоји мала капела на том простору да би им сваке године био одат адекватан помен“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци, након састанка са делегацијом Удружења „Јадовно 1941“, коју је предводио предсједник Душан Басташић.

Басташић је подсјетио да је захтјев за изградњу капеле на спомен-подручју „Јадовно“ Удружење прије годину дана упутило властима Хрватске, посредством хрватског Конзулата у Бањалуци, али да до данас нема никаквог одговора, те да је замолио Иванића да помогне.

Изглед будуће православне Капеле код Шаранове јаме на Велебиту, (Фото: Јадовно 1941)

„Увјерен сам да ће Младен Иванић са институционалног или личног нивоа успјети да нам помогне у овом науму. Сасвим је нормално да имамо малу богомољу на тако страшном мјесту, гдје у крашким јамама почивају посмртни остаци српских мученика“, рекао је Басташић, додајући да је Удружење на тој локацији на Јадовну прије двије године поставило крст.

Он је изразио очекивање да ће надлежне институције Хрватске имати разумијевања и издати дозволу Удружењу да о свом трошку изгради капелу на Јадовну.

У комплексу логора смрти Јадовно, према до сада прикупљеним подацима који нису коначни, на најбруталнији начин убијено је 40.123 људи, углавном Срба.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Јадовно 1941, 5. 9. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Немој ко да ме погрешно разуме, далеко било да Капела није потребна на таквом једном мјесту. Још одавно је то требало урадити али кад то чујем од дотичног а у склопу предизборне кампање утроба ми се преврне…

  2. Видим до сада добих три негативна Бамбија,ако тако и треба надам се да ће их бити још а онда да сачекамо неко вријеме па да видимо резултате тог вајног политичара. Неко ће морати ако има морала да се извињава. Неупућенима и необавјештеним желим свако добро!

Оставите коментар