Александар Вулин: Разграничење са Великом Албанијом је последица ратова које Срби нису тражили

Разграничење са Великом Албанијом није узрок ратова на Балкану већ је последица НАТО агресије на СР Југославију, етничког чишћења Срба на Косову и Метохији и признавања Косова 2008, рекао је Вулин

Александар Вулин (Фото: Танјуг)

Разграничење је последица ратова које Срби нису тражили, а не њихов узрок, изјавио је министар одбране Александар Вулин, поводом изјаве бившег високог представника за БиХ, Педија Ешдауна да су приче о променама граница Србије и Косова „веома, веома опасне”.

„Да ли је разграничење Републике Ирске и Уједињеног Краљевства изазвало рат или мир? Где је Ешдауну била та памет током деведесетих када су разбијали СФРЈ, или 2008. када су признавали Косово? Да ли његово противљење разграничењу значи да се каје што је пред камерама на Косову давао савете терористима из ОВК како да се боре против Срба и да пробају да отцепе Косово и промене границе?”, упитао је Вулин.

„Разграничење са Великом Албанијом није узрок ратова на Балкану већ је последица НАТО агресије на СР Југославију, етничког чишћења Срба на Косову и Метохији и признавања Косова 2008. Узрок промена граница су ратови које Срби нису ни повели ни тражили, а не мир који председник Вучић и Србија покушавају да сачувају за будуће генерације”, истакао је министар Вулин у саопштењу.

(Танјуг/Политика, 27. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Bolela me ravna stopala nisam mogo u rat.
    **** ***** ***** *** *** *****!

Оставите коментар