Епископ диоклијски Методије: Косово није пало – Косово подиже, држи и спасава нас 

Косовски завјет је опредјељење и познање Бога у себи, у другоме и у ближњему своме, познање Бога и опредјељење за вјечност

(Фото: in4s.net)

Косово није само знање, још мање је предмет, па макар и предмет историјских и научних и неких других дисертација. Прије ће бити да је Косово имање. Као имање савјести, имање душе, имање себе, имање Бога, имање љубави. Само тако има смисла Косовски завјет, истиче епископ диоклијски Методије.

„Косовски завјет је опредјељење и познање Бога у себи, у другоме и у ближњему своме, познање Бога и опредјељење за вјечност. Имање свијести и имање Бога је наше највеће имање. Имамо ли то у себи, имамо и Бога у себи. Ако га имамо, онда сасвим сигурно имамо и Косово.

Не брините, Косово није пало, јер оно не може ни пасти ни пропасти и ми га не можемо припазити и придржати да не падне. Не будимо у илузији да га ми спасавамо. Не придржавамо ми Косово, већ Косово подиже, држи и спасава нас. Зато, пронађимо Косово у себи, у свом срцу и души и у своме брату. Вјерујте, тада ћемо га осјетити под својим ногама како нас држи под овим сводом небеским“, нагласио је он.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С/Искра, 18. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар