Црногорска полиција онемогућила Преображењску Литургију на Ивановим Коритима

Саопштење за јавност Митрополије црногорско-приморске

Извор: Православие.ру

Управа полиције Црне Горе је и ове године најприје забранила, а потом и онемогућила свештенству и вјерном народу да одслуже службу Божију на празник Преображења Господњег у Цркви посвећеној овом светом и свештеном празнику на Ивановим Коритима.

Полицијске снаге су од ране преображењске зоре биле распоређене око Цркве Преображења на Ивановим коритима тако да свештенство и вјерни народ нијесу могли да уђу у свети храм ради служења Свете литургије.

Полиција нема право да својим незаконитим решењима групицу самозванаца проглашава за „цркву“ и да се на тако груб начин поиграва са најдубљим осјећањима православних вјерника.

Управа полиције је дужна да у складу са законским прописима на законит начин предуприједи и спријечи ометање јавног реда и мира свуда, па и на Преображење ове године на Ивановим коритима, од групице самозванаца и јуришника на светињу и хришћански празник, а не да забрањује преображењско богослужење у православном храму на Ивановим коритима и да тако атакује на вјековни канонски поредак и црквену имовину.

Опрема: Стање ствари

(Православие.ру, 19. 8. 2018)

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Митрополит Амфилохије зна све што се догађа у Србији.
    Тако може да држи и опело српској влади.
    Само не види оно што се дешава у Монтенегру па му је, ево, већ други пут за кратко време, забрањено чинодејствовање у тамошњим православним храмовима.

Оставите коментар