Дванаест година од убиства српске деце у Гораждевцу

Данас се навршава 15 година од убиства двоје и рањавања четворо српске деце у Гораждевцу код Пећи, на Косову и Метохији, а за тај злочин нико још није одговарао.

gorazdevac2

И поред награде од милион евра и обећања представника УНМИК да ће, како су рекли, преврнути сваки камен да нађу убице, за злочин над недужном децом ни после 12 година нико није одговарао.

Тужилац Канцеларије специјалног тужилаштва Косова затворио је 2010. године овај случај јер, како је тада саопштено из Еулекса, истрага полиције није довела ни до каквих резултата или могућих осумњичених, али ће га поново отворити уколико се појаве нове информације.

Иван Јововић и Пантелија Дакић убијени су из аутоматског оружја пре 12 година док су се купали у реци Бистрици, а њихови другови Богдан Букумирић (14), Марко Богићевић (12), Драгана Србљак (13) и Ђорде Угреновић (20) су тада тешко рањени. УНМИК је после напада саопштио да је непознат број људи из жбуња отворио ватру из „калашњикова“ на педесетак деце и младих Срба из Гораждевца.

Косовска полиција је у истрази саслушала 75 сведока, а претресла је и 100 кућа, без конкретних резултата.

Убиство деце осудили су домаћи и међународни званичници, а због овог трагичног догађаја одржана је и седница Савета безбедности УН.

У Гораждевцу данас живи мање од 1.000 Срба у потпуном албанском окружењу.

(Танјуг/Срби на окуп)Categories: Противу заборава

Tags: , ,

1 reply

  1. Петнаест лета Господњих бистрија јесте Бистрица… Бистрија од невине дечије крви и суза мајчиних што из непребола извиру и у Бистрицу теку… Бистрија јер је Жива вода од србске крви и суза србских, и јесте и биће “ … извор Воде која тече у Живот Вечни. “ Помени Господе Свемилосни уснулу у Теби чељад невину србску, помени их Господе у Царству Својему када дођеш… А нама грешнима и слабима подај сузе и молитву да за душама чистим, дечијим, умемо поћи, да не залутамо… Боже дај !

Оставите коментар