НП Отаџбина: Вучић се бори – али не за КиМ него за стварање Велике Албаније

Нема ниједног опипљивог доказа да Албанци купују некретнине по Куршумлији, Прокупљу, Нишу, Врању… То је само гола капања да би олакшала Александру Вучићу да подели Косово и да се разграничи

Порука кинеског амбасадор у Београду Ли Манчанга српским властима да не журе са решавањем статуса Косова и Метохије је искрени и пријатељски савет. Он каже да су Кинези чекали скоро стотину година да поврате Макао од Португалаца а Хонг Конг од Британаца и да Резолуција 1244 недвосмислено говори да је Косово и Метохија део Републике Србије.

И руски председник Владимир Путин у мају месецу током посете Александра Вучића на конференцији за штампу изјављује да се нада да ће решење за Косово и Метохију бити у оквиру Резолуције 1244 СБ. Подела и разграничење су супротне Резолуцији 1244. У интервјуу Оливеру Стоуну председник Руске Федерације наглашава да од свега на свету највише мрзи издају.

Последњих дана сведоци смо праве пљувачке канонаде актуелне власти на Епископа решко-призренског Теодосија. Разлог је саопштење епархије да је она против било какве поделе јужне српске покрајине као и разграничења између Срба и Албанаца како планира то Александар Вучић. Владику су напали и аналитичари и политичари. Од Александра Вулина до Небојше Стефановића. Министар полиције износи да у ситуацији када се Александар Вучић бори за Косово и Метохију владика Теодисије га напада. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је такође на становишту да се председник Србије бори, али не за јужну српску покрајину него за стварање Велике Албаније. Његов однос са Еди Рамом и Хашимом Тачијем је много више од пријатељског.

У свом настојању да се ратосиља Косова и Метохије он каже да ако добијемо и један метар Косова био би велики успех. У преводу то значи да председник сматра да Косово више није наше и да неки метар треба неко да нам додели. Ваљда Албанци. И по људским и по Божијим законима, од Лондонског мира из 1913. године до Резолуције 1244 СБ, тапије на њега су наше.

У свом лобирању за препуштање Косова Александар Вучић минимизира број Срба на КиМ а умножава број Албанаца. Србима на Косову и Метохији замера да имају лична документа самопроглашене републике Косово, док их он нема. Лицемерно, јер их је управо он приморао да реализујући Бриселске споразуме прихвате сепаратистичка документа. Што се докумената самопроглашене републике Косово тиче у томе предњачи његова „Српска листа“. Она сама је регистрована по закону самопроглашене републике Косово а његови одборници, посланици, министри и тзв. градоначелници сви су положили заклетву да ће чувати територијални интегритет и суверенитет самопроглашене репблике Косово.

Председник Србије на једној од својих конференција за штампу, помало радосно, констатује да се Срби селе са Косова и Метохије. Принцип је – што мање Срба лакше се ствара независно Косово односно Велика Албанија. Тужно је али истинито да је ОВК на бруталан начин протерала 220.000 Срба са Косова и Метохије. Садашња власт у Београду то чини суптилно празнећи Косово од Срба тако што је забранила свако запошљавање а ускратила инвестиције којима би се изградиле фабрике у којима би народ могао да се запосли. Чак је и некадашња СР Југославија имала свој програм за Косово и Метохију како би спречила одлазак Срба док данас Александар Вучић исељавање Срба индолентно посматра. Уместо да се бори за повратак Срба он се чак помало радује њиховом одласку.

Да би се разграничио од Албанаца режим у Београду је кренуо у широку кампању. Председник изјављује да до тога мора да дође јер Албанци имају више мотива да се шире од Срба који не желе да свој етнички простор бране. По њему Албанци више вреде од Срба. Прво каже да ће да стигну за 40 година до Врања, а онда се исправља и каже да ће то бити за 20 година. Дневни лист „Курир“ пише да у Нишу већ има 11.000 Албанаца. Не зна се ко више лаже, да ли председник или његови медији. Албанци данас немају биолошког капацитета за експанзију, јер им се број рапидно смањује. У Приштини постоји на хиљаде станова за тржиште које нема ко да купи. Исти је случај и у јужном делу Косовске Митровице. У Зубином Потоку, Звечану, Лепосавићу не постоји ниједан квадратни метар који су Албанци купили јер их не занима. Нема ниједног опипљивог доказа да Албанци купују некретнине по Куршумлији, Прокупљу, Нишу, Врању… То је само гола капања да би олакшала Александру Вучићу да подели Косово и да се разграничи.

Сличног примера данас у свету нема. Број Руса који живе у Чеченији, Ингушетији и осталим кавкаским републикама у процентима је много мањи него што је Срба на Косову и Метохији. Руском председнику не пада на памет да се „разграничава и дели“ као што то ради српски председник. У ратовима у Донбасу и у Сирији за руску ствар ратују чеченски добровољци. То се зове мудра национална и државна политика. Ова Вучићева баца под ноге два века српске историје и Србију своди на београдски пашалук.

Просто је нејасно које су то небеске силе које терају српског председника да што пре реши статус Косова и Метохије. Највероватније су то обавезе које иду од политичких, материјалних до емотивних.

Косовска Митровица, 31. 7. 2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар