После састанка с Харадинајем, Српска листа опет у Скупштини

На првом до сада званичном састанку ове врсте, премијер Косова Рамуш Харадинај дочекао је председника Српске листе Горана Ракића и потпредседника Милана Радоичића

Рамуш Харадинај (Фото: Бета)

Након што су представници Српске листе, Горан Ракић и Милан Радоичић, разговарали са косовски премијером Рамушем Харадинајем, посланици Српске листе поново су се нашли у скупштинским клупама.

На првом до сада званичном састанку ове врсте, премијер Косова Рамуш Харадинај дочекао је председника Српске листе Горана Ракића и потпредседника Милана Радоичића.

У саопштењу за медије се каже да је на састанку разговарано о општој ситуацији на Косову, са посебним нагласком на безбедносне аспекте, као и на економски и друштвени развој.

Изгледа да је састанак био успешан, јер су се српски посланици данас, након вишемесечног бојкота владајуће коалиције, могли видети поново у својим клупама. Односи Српске листе и Владе Косова су још од хапшења директора канцеларије за Косово и Метохију били погоршани.

Српски посланици су тада напустили парламент и владајућу коалицију да би се прикључили опозицији, док су српски министри наставили нормални рад.

Медији у Приштини су велику пажњу дали састанку премијера Харадинаја са, како кажу, контроверзним ликом Миланом Радоичићем, који наводно контролише север Косова.

Упитан од новинара зашто се и председник Хашим Тачи није састао са представницима Српске листе, Тачи је рекао да се он може састати са свим политичким представницима, а не са онима који имају проблема са законом, не прецизирајући на кога мисли.

Oпрема: Стање ствари

(N1info, 13. 7. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар