Албанка која је скрнавила Храм Христа Спаса ипак није наступила на отварању Мундијала у Русији

Oстаје да видимо да ли је реч само о одлагању наступа или су протести руско-српске православне јавности ипак уродили плодом

Ера Истрефи скрнави српски православни храм (Снимак екрана)

Иако је било најављено да ће на отварању Светског првенства у Русији певати Албанка са Косова и Метохије Ера Истрефи, позната по томе што је полугола снимала спот у приштинском Храму Христа Спаса, она ипак није наступила.

Ера Истрефи иначе изводи званичну ФИФА химну шампионата, уз Вила Смита и Никија Џема.

Извођачи химне Светског првенства 2018.

Пре тога, познати руски православни аутор и заменик уредника Руске народне линије, Павел Тихомиров, написао је да не зна „коме је потребно“ да Ера Истрефи наступи у Русији. „То би било као кад би Пуси рајот отвориле неки међународни фестивал у Београду“, написао је Тихомиров.

Зоран Шапоњић је, на порталу „Искра“, написао да би наступ Ере Истрефи „увредио не само државу Србију, него и сваког Србина у коме је још имало части и душе остало“.

Уместо Ере Истрефи, на отварању у Русији главна звезда био је певач Роби Вилијамс. Албански портали, објављујући са жаљењем да њихова певачица неће наступити, преносе вест са насловом да „Русија зауставља наступе Ере Истрефи“. У истом прилогу наводе се речи мајке певачице која тврди да ће она наступити на затварању шампионата, па нам остаје да видимо – да ли је реч о одлагању или су протести руско-српске православне јавности ипак уродили плодом?

(Стање ствари)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Auuu,koje nakaze.Izglada da na ovom svijetu normalni nemogu prosperirati.

Оставите коментар