НАТО ХУМАНО: На вежбама у Србији никад нећемо користити осиромашени уранијум

Генерал Салваторе Дали изјавио је да „сва научна достигнућа“ показују да осиромашени уранијум није штетан, али да ова војна Алијанса „на вежбама у Србији никад неће користити осиромашени уранијум“

База Боднстил, 16. 5. 2018. (С*ање ствари) – Приликом рутинске посете бази Бондстил на Косову, командант НАТО за Србију и Србе италијански генерал Салваторе Дали изјавио је да „сва научна достигнућа“ показују да осиромашени уранијум није штетан, али да ова војна Алијанса „на вежбама у Србији никад неће користити осиромашени уранијум“.

Генерал Дали је рекао да НАТО „уважава“ осетљивост тог питања у Србији. „Срби не умиру ни због осиромашеног нити због обогаћеног уранијума, НАТО бомбардовање је хуманитарна интервенција и она не може имати никакве лоше последице по здравље људи“, поентирао је командант НАТО за Србију и Србе.

На питање како коментарише неке тврдње да је „осиромашени уранијум у малим дозама чак и здрав“, италијански генерал је рекао да он није по струци лекар и да не може да износи коначне судове. „Оно што могу да кажем јесте да је код многих припадника италијанског КФОР-а после повратка са Косова дошло до значајног побољшања здравља“, закључио је непристрасно генералисимус Дали.

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

2 replies

  1. НАТО бомбардовање је хуманитарна интервенција и она не може имати никакве лоше последице по здравље људи“, поентирао је командант НАТО за Србију и Србе.

    Samo ova izjava je uvreda za zdrav mozak svakog mislećeg čoveka na planeti a ne samo u Srbiji !

  2. Неће користити осиромашени уранијум у Србији у НАТО-вежбама, јер га је НАТО довољно користио и бацао по Србији када су бомбардовали Србију!

Оставите коментар