Стразбур: Одбијена жалба Владе Македоније, пресуда за регистрацију Охридске архиепископије правоснажна

Из Охридске архиепископије саопштавају да је тиме претходно донијета пресуда за регистрацију Православне охридске архиепископије постала правоснажна

Велики савјет Европског суда за људска права у Стразбуру, априла 2018. г. одбио је жалбу Владе Републике Македоније на пресуду да је одбијањем да региструје канонску Православну охридску архиепископију прекршила слободу здруживања и слободу мисли, савјести и религије.

Из Охридске архиепископије саопштавају да је тиме претходно донијета пресуда за регистрацију Православне охридске архиепископије постала правоснажна.

У саопштењу се подсјећа да је Европски суд за људска права у Стразбуру 16. новембра 2017. год донио пресуду којом је констатовао да је Македонија, одбијањем да региструје Православну охридску архиепископију, прекршила члан 11, који гарантује слободу окупљања и здруживања, у вези са чланом 9, који гарантује слободу вјероисповести, које је била дужна да испоштује сагласно међународној Конвенцији за људска права коју је потписала.

Влада Македоније је на ову пресуду фебруара (2018. г.) уложила жалбу Великом савјету поменутог суда, који је потврдио пресуду Европског суд за људска права чиме је она постала правоснажна, каже се у саопштењу Православне охридске архиепископије.

Извор: Православна Охридска Архиепископија

(Митрополија црногорско-приморска, 24. 4. 2018)

Advertisements


Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, ,

1 reply

  1. Зашто се сада Александар Раковић не оглашава?

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s