НП Отаџбина: Шиптарску заједницу српских општина Вучић ће прогласити као велику победу

Из авиона се види да ће уз режирана „опирања“ Приштина такву Заједницу српских општина да прихвати јер је у складу са сепаратистичким уставом

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује брутално хапшење Марка Ђурића по статусу министра у Влади Републике Србије од стране косовске РОСУ полиције. Тим поступком и начином на који је ухапшени спроведен кроз улице Приштине понижени су и држава Србија и њени грађани.

Само хапшење је пратио низ необјашњивих ствари, па се поставља питање да ли се радило о дилетантизму актуелних власти у Србији или је у питању нешто друго? Избор локације где се држао састанак на којем је био Марко Ђурић је олакшао РОСУ полицији да га се врло лако дочепа. Пасиван став Ђурићевих телохранитеља као и Вучићеве партијско-криминалне полиције сведочи да је директор Канцеларије за КиМ олако жртвован.

Тајни састанци Александра Вучића и Хашима Тачија, прво у Паризу а потом у Њујорку, сведоче о томе да око самог хапшења много тога „смрди“.

Реакција Александра Вучића на ово понижење Србије је неадекватна. Такозвани српски министри у сепаратистичкој влади Приштине, по речима „Српске листе“, само су владу напустили са могућношћу да се у њу врате. Нормално би било да они поднесу неопозиве оставке а да „Српска листа“ напусти ту терористичку и бандитску скупштину како је назива председник Републике Србије. Такозвана Српска листа чак се није ни изјаснила да ли и даље подржава или не владу Рамуша Харадинаја.

Адекватни одговор Београда био би неопозиво напуштање владе и скупштине самопроглашене републике Косово уз повлачење потписа са Бриселског споразума, као и напуштање интегрисаног управљања границе између јужне српске покрајине и остатка Србије.

Јучерашња парада о самосталном формирању тзв. Заједнице српских општина српских одборника бираних по локалним сепаратистичким законима Приштине је још једна Вучићева ујдурма. Та шиптарска заједница српских општина, по речима председника Републике Србије, мора искључиво да функционише и ради у складу са уставом и прописима самопроглашене републике Косово. Такву институцију Устав Републике Србије не познаје што значи да је она супротна највишем правном акту државе Србије. Како Заједница српских општина треба да преузме здравство и просвету под своју ингеренцију онда у преводу то значи да се Србија одриче и ових институција и преко шиптарске заједнице српских општина предаје их Приштини. Јако лепо смишљено, нема шта.

Из авиона се види да ће уз режирана „опирања“ Приштина такву Заједницу српских општина да прихвати јер је у складу са сепаратистичким уставом. Добиће на тацни преостале институције српске државе чиме ће да заокружи своју државност на целој територији. Заузврат, Александар Вучић ће после једне овако „велике српске победе“ прихватити да са Приштином потпише свеобухватни мировни споразум по моделу две Немачке. Тим споразумом Приштини ће бити широм отворена врата не толико за пријем у Уједињене нације него за приступање НАТО. Уосталом, пре десетак дана Хашим Тачи је то и најавио. После приступања самопроглашене републике Косово НАТО-у Република Србија дефинитивно може да се опрости од своје јужне покрајине. То је агенда којом иде Александар Вучић.

Руси су то лепо схватили па су без обзира на деклеративну подршку Александру Вучићу кроз речи добро познатог Сергеја Железњака децидирано Београду ставили до знања:

  • Потписивање свеобухватног споразума са Приштином је губитак територије и није компромис него национална издаја.
  • Бриселски споразум је апсолутно штетан за државне и националне интересе Србије.
  • Тренутно једино решење за Косово и Метохију је статус замрзнутог конфликта.
  • Русија ће после тога заједно са својим пријатељима здушно радити да се Косово и Метохија врати у окриље Републике Србије.

Чудно је да ову гласно медијима дату изјаву од стране Сергеја Железњака није пренео „Информер“. Ово због тога, што овај дневни лист себе представља да има добре обавештајне изворе у самом Кремљу.

Косовска Митровица, 29. 3. 2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар