Косовска Митровица: Збринуто тридесет двоје повређених, петоро теже

Директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица др Милан Ивановић је рекао да је од укупно 32 повређене особе петоро има теже повреде

Доктор Милан Ивановић

Директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица др Милан Ивановић рекао је да је у току јучерашње насилне акције припадника специјалне јединице косовске полиције РОСУ збринуто 32 повређених, од којих је петоро имало теже повреде, а међу њима су били и представници званичних институција.

„У болници је синоћ збринуто 32 повређених – 17 је збринуто на Офталмологији због повреда нанетих углавном сузавцем, бибер спрејем, али било је и озбиљних повреда као што је ерозија рожњаче. Тринаесторо је примљено на Хируршком и двоје на Ортопедском одељењу“, рекао је Милан Ивановић за Танјуг.

Ивановић је рекао да је од укупно 32 повређене особе петоро има теже повреде.

Додао је и да се ради о повредама главе, торакса, стомака, слабинског предела и карлице.

„Међу њима су и званичници косовских институција, председници општина, министар пољопривреде у влади Косова. Очигледно је да је примењена једна брутална сила над лицима која имају пун легалитет и легитимитет“, рекао је Ивановић који је и сам присуствовао насилном деловању припадника РОСУ.

Ивановић је додао да један број пацијената, из страха од репресије, инсистирао да остане анониман.

Повреде, према његовим речима, нанете су дугим цевима, кундацима и цокулама, а углавном се ради о контузионим повредама и екстремитета, грудног коша, абдомена и главе.

Указао је да у болници задржан Ненад Рикало, косовски министар пољопривреде, који је имао повреде абдомена, и који је опсервиран у току ноћи, те су му рађене претраге рендгеном и скенерима.

„Он је у овом тренутку у интензивној јединици и његово стање је стабилно. Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић смештен је у болницу са повредама карлице, екстремитета и предложена је хоспитализација. Међу пацијентима који је требало да буду хоспитализовани било је и оних који су одбили да остану у болници, као што је председник општине Лепосавић Зоран Тодић, као саветник премијера Иван Милојевић, који је имао повреду ока и торакса. Они су збринути на кућно лечење и амбулантском третману“, навео је Ивановић.

(Танјуг/РТС, 27. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар