Подгорица: Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић мора у затвор

Кнежевић je осуђен на издржавање затворске казне због напада на полицајца испред Скупштине Црне Горе 17. октобра 2015. године, за вријеме мирних протеста ДФ-а испред зграде Скупштине Црне Горе

Милан Кнежевић (Извор: НСПМ)

Предсједник Основног суда у Подгорици Зоран Радовић одбио је данас захтјев једног од лидера Демократског фронта Милана Кнежевића за одлагање затворске казне до завршетка предсједничких избора.

У саопштењу се наводи да је Кнежевић дужан да се након овог рјешења одмах јави референту ради упућивања на издржавање казне затвора.

Радовић је оцијенио да захтјев Кнежевића треба одбити као неоснован и да разлози који су назначени у захтјеву не би оправдали одлагање извршења казне.

Кнежевић, који је и лидер Демократске народне партије, осуђен је на издржавање затворске казне због напада на полицајца испред Скупштине Црне Горе 17. октобра 2015. године, за вријеме мирних протеста ДФ-а испред зграде Скупштине Црне Горе.

Предсједник Црне Горе Филип Вујановић је затражио од Министарства правде да се Кнежевић ослободи издржавања затворске казне.

Кнежевићева одбрана је тражила одлагање издржавања затворске казне због предсједничких и локалних избора који слиједе у Црној Гори.

Срна, РТРС

(Искра, 5. 3. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар