Александар Вучић: Мој став о КиМ крајем априла, неозбиљне предлоге цепам

А ја, кад год сам добио такав неки папир, а обично је то уз текст „немој да се љутиш, али ево шта предлажемо“, сваки такав папир сам поцепао… Знате колико сам их поцепао…, рекао је Александар Вучић

О решењу за Косово рећи ћу шта мислим крајем априла, поручио је председник Александар Вучић, приметивши да су идеје које се поново појављују последњих дана – о подели и сличним моделима – неозбиљне, а да ми треба да идемо са озбиљним циљевима.

„И ја ћу то да објавим крајем априла, јер мислим да треба да имамо идеје и позитиван правац у решавању тог питања“, рекао је Вучић гостујући у емисији Ћирилица на телевизији Хепи.

Како је рекао, он је до сада поцепао више таквих папира који су нудили решења.

Иза свих тих „нових“ предлога, како је рекао, крије се покушај да сви кажу „Вучић је довољно јак, уме да трпи критику, нападе, ‘ајде да га натерамо да то не баш формално, али да некако призна, а ми ћемо да видимо шта можемо да дамо Србији, али нека забораве на Косово“.

„А ја, кад год сам добио такав неки папир, а обично је то уз текст ‘немој да се љутиш, али ево шта предлажемо’, сваки такав папир сам поцепао… Знате колико сам их поцепао…“, рекао је Вучић.

Упитан ко то ради, рекао је „цео свет“, алудирајући да је то западни свет, који је признао Косово.

Али, како је приметио, ми морамо да будемо ти који ћемо да размишљамо и да идемо само с озбиљним циљевима.

Предлог неће бити „драги Албанци, препуштамо вам све“

Вучић је истакао да не жели да учествује у било чему што би нас водило у ратове, али и да предлог са којим ће изаћи пред грађане Србије у вези Косова сигурно неће бити „драги Албанци, препуштамо вам све“.

„Ја ћу свакако изаћи са предлогом, пошто нисам био кукавица ни када смо спровели фискалне реформе, чиме се хвалимо и дичимо, а и други хвале. Имаћу храброст да кажем шта је предлог. Ако га не би имали, имали бисмо замрзнути конфликт“, објаснио је председник.

Вучић је указао да се поставља питање хоћемо ли ми Срби због тога што смо љути, доживели неправду, што су само нас бомбардовали и извршили агресију, да себи одсечемо још једну руку у будућности.

„Од 1989. године у Војводини имамо негативни природни прираштај, од 1992. у централној Србији, бројеви су драматични за Србију, нестајемо као нација. То што економски растемо је недовољно брзо да можемо да се поредимо са Немачком и Француском. И даље ће бити за пет или десет година бољи живот у тим земљама, и када будемо чланица ЕУ много брже ће људи одлазити тамо, него сада“, упозорио је председник.

Указао је да „када постави питање странцима о томе да су дали Албанцима независност без референдума, иако имају матичну државу, дали им додатно право на опредељење без исказивања воље на самоопредељење, што је стравичан преседан, они кажу да је то било тако тада“.

Вучић је истакао да сада „кажу да не смемо да питамо за неку територију, јер ако то питамо кажу нам да отварамо Пандорину кутију и да то радимо због Републике Српске“.

Председник је истакао да морамо да разумемо да нема љубави, принципа и било чега.

„Поштују нас данас нешто више што смо економски и политички снажнији. Зато смо данас поштованији, угледнији и уваженији. Не воле нас ни мање ни више, јер имају своје интересе, а ми наше“, подвукао је Вучић.

Пренео је да, када пита странце како да објасни свом народу да се Албанцима може дати 10.000 квадратних километара, и то без икаквог објашњења, а да Срби немају право на то, „влада тишина и поглед у плафон и небо“.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 19. 2. 2018)

Advertisements


Категорије:Вести над вестима

Ознаке:,

1 reply

  1. Aleksandar Vučić: Moj stav o KiM krajem aprila. Neozbiljne predloge cepam (od raznih EU i američkih parlamentaraca). Vučiću, tvoj stav o KiM si pokazao i potpisao Briselskim sporazumom-BS: Predao teritoriju: Kosovo dobilo sve atribute Albanske muslimanske države(!). Što se tiče cepanja papira sa predlozima da rešiš Kosovo… nismo znali da si tako hrabar i veliki junak… kao oni se tebe plaše, pocepao si im papire? ŠTO NE POCEPAŠ BRISELSKI SPORAZUM!? To je pravosnažan papir – albanska tapija na Kosovo – kojim si predao Kosovo! Kako možeš sada da pozivaš na Unutrašnji dijalog o KiM u završnoj fazi BS pred svršen čin, kada ćeš tim dijalogom sakriti veleizdaju i svaliti odgovornost na srpski narod. TREBA HITNO PONIŠTITI Briselski sporazum da ne bi za na veka Kosovo bilo oteto i predato potpisima Vučića i Dačića, i sačekati povoljnu političku klimu da se vrate 250.000 plus još toliko proteranih Srba od 60-tig god do danas? Nastavak…

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s