Даница Грујичић: НАТО бомбардовањем побиo више Албанаца него Срби за целу своју историју

Једног дана неко мора да одговара. Ја видим Србију и људе који су се окупили са иницијативом да се испита шта се десило 1999. године као почетни камен, каже професор Даница Грујичић

Даница Грујичић

Професор Даница Грујичић — неурохирург, начелница Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду — говорила је у емисији за НТВ и Њуз фронт Србија о последицама НАТО бомбардовања по екологију и здравствено стање грађана Србије, као и о политичким подлозима и последицама тог чина, пре свега о ситуацији на Косову и Метохији.

„Овде је направљен један еколошки геноцид. Они су намерно бомбардовали сва хемијска постројења, нафтну индустрију, резервоаре нафте који су били забележени на мапама хазарда. Притом, на територији која нема никакве везе с Косовом. Они су побили својим бомбардовањем више Албанаца него Срби за целу своју историју!“, казала је професорка.

Додаје да они то раде по целом свету — некажњено.

„Једног дана неко мора да одговара. Ја видим Србију и људе који су се окупили са иницијативом да се испита шта се десило 1999. године као почетни камен“, каже она.

Грујичић је такође говорила о свом путу у медицину и школовању у Русији, односу према раду и политичким активностима, као и о пројектима које је она и њен тим тренутно воде.

Наслов: Стање ствари

(ИН4С, 9. 2. 2018)Categories: Преносимо

Tags: ,

Оставите коментар