ИН4С против хајке ТВ Пинк М: Или јавно извињење за лажи или тужба! 

Поводом програмираних лажи режимског гласила ТВ Пинк М, у народу познатијем као „Ружичаста телевизија“, упозоравамо јавност да не насједне на ове несувисле памфлете. Портал ИН4С је независни медиј који траје скоро деценију. Профил овог медија је од самог заснивања јасно антирежимски, због чега је све вријеме извргнут јавној клевети, управо попут ове најновије у „ружичастој“ режији

Портал ИН4С објављује демант навода Телевизије Пинк М, чија је „информативна“ емисија „Минут-два“ искориштена за програмирано дезинформисање јавности и опструкцију рада нашег портала, те упозоравамо да ћемо, уколико не добијемо правовремено јавно извињење, бити принуђени да правду потражимо кроз судски процес.

Наиме, дана 22. јануара 2018. године на ТВ Пинк М, у оквиру емисије „Минут-два“, објављени су лажни наводи у вези са процесом за наводни државни удар у Црној Гори и „проруском пропагандом“, која се, према „сазнањима ТВ Пинк М“ одвија преко портала ИН4С. Истичемо да је, поред бројних паушалних и усмјерено лажних навода, у наведеној емисији речено да је главни уредник портала ИН4С Гојко Раичевић од адвоката одбране у процесу за „државни удар“ Мироја Јовановића током 2013. године примио одређену суму новца (300.000 евра) за „стварање проруског и антинатовског портала ИН4С“.

Поводом програмираних лажи режимског гласила ТВ Пинк М, у народу познатијем као „Ружичаста телевизија“, упозоравамо јавност да не насједне на ове несувисле памфлете. Портал ИН4С је независни медиј који траје скоро деценију (тај јубилеј прославићемо на Ђурђевдан ове године). Профил овог медија је од самог заснивања јасно антирежимски, због чега је све вријеме извргнут јавној клевети, управо попут ове најновије у „ружичастој“ режији.

Стога објављујемо изричити ДЕМАНТ клевета у „Минут-два“ и, сагласно закону о јавном информисању, захтијевамо да ТВ Пинк М ОБЈАВИ ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ због лажних оптужби. Такође захтијевамо да иста телевизија од лица која су срамном удбашком методологијом етикетирана (Гојко Раичевић, Мироје Јовановић, Андрија Мандић, Славен Радуновић, Борис Тадић, Млађан Ђорђевић, Игор Горкин, Константин Малофејев, Леонид Решетњиков и „остали“) ЗАТРАЖИ ЈАВНИ ОПРОСТ уз изричито обавезивање да ће у најкраћем року именовати и по закону предузети све мјере против налогодаваца, помагача и подстрекача бестидног пројекта ДЕЗИНФОРМИСАЊА ЈАВНОСТИ.

У супротном – стигматизована лица ће процесирати тужбу са захтјевом за накнаду причињене интегралне нематеријалне штете.

Такође информишемо јавност да ће о овом огољеном и јавном посткомунистичком медијском погрому неистомишљеника бити упознате све релевантне домаће као и све међународне адресе и њихови представници.

Уједно позивамо да се о овим радњама/сазнањима повезаним са овим криминалним подухватом посебно јавно изјасне Миливоје Катнић, Владимир Беба Поповић, Срђан Кусовац, те домаћа регионална релевантна европска удружења новинара, Адвокатске коморе Црне Горе и Србије, као и америчка амбасада у Подгорица, будући да се открила озбиљна сумња о уплитању једног медија у судски процес и недопустиве везе и интеракције СДТ и Пинк М.

(ИН4С, 23. 1. 2018)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар