Ђакон Ненад Илић: Извињавамо се што смо пореметили мир и склад „унутрашњег дијалога“

Преносимо излагање ђакона Ненада Илића са конференције за новинаре поводом Апела за одбрану Косова и Метохије и режимске и медијске кампање која поведена против једног од потписника Апела – митрополита црногорско-приморског Амфилохија

Дејан Мировић, Милош Ковић, Милош Јовановић, Часлав Копривица и ђакон Ненад Илић

Сазвали смо ову конференцију за медије да се јавно извинимо што смо пореметили мир и склад „унутрашњег дијалога“.

У жељи да будемо долични учесници у дијалогу који се тиче наше судбине и нашег идентитета, хтели смо овом приликом и да замолимо да се у медијима објави сценарио „унутрашњег дијалога“ са одговарајућим репликама. Да и ми и сви остали збуњени Срби знамо шта у том дијалогу треба да се говори а шта не.

Да у тренуцима кад нам је овако добро кренуло на свим пољима, не уносимо немир код носилаца власти и деконцентришемо их у њиховом раду који на свој начин ценимо.

Пошто се на екранима и новинским странама независних медија, најнезависнијих по нашем сећању, излила толика нервоза и нетрпељивост према потписницима нашег Апела, схватили смо да смо несвесно одшкринули врата кроз која грађани могу неповерљиво да зуре и деконцентришу наше вредне посленике на власти. Тиме смо изазвали гнев оних независних и родољубивих представника медија. Наравно да то што су носиоци власти често и из корена заборављали и мењали своја обећања и прогнозе, сигурно не значи да се у њих не може имати апсолутно поверење.

Све то што смо покренули, сигурно не може бити смисао демократског дијалога који пре треба да произведе идиличну атмосферу за несметани рад најодговорнијих, а не да без потребе драматизује проблеме који сигурно и нису баш толико велики како се нама чине.

Ђакон Ненад Илић (Фото: Медија центар)

Иако се Косовско предање у прошлости, али и у скорашњој историји будило и кад се то није очекивало, носиоци власти који су отворено прокламовали промену идентитета српског народа, сигурно знају боље од нас колико су успели у томе да губитак Косова не изазове озбиљније последице. Поштовани маркетиншки магови знају да народу сад ионако није ни до чега, па зашто би му било и до сопственог идентитета.

Уколико мисле другачије, представници власти и преговарачи око онога о чему се, како многи овде погрешно мисле, и не може преговарати – сигурно ће нам то недвосмислено саопштити. То сви жељно очекујемо. У међувремену, ипак нећемо зауставити даље потписивање апела и анализе проблема који могу настати одрицањем од Старе Србије. Чисто да стимулишемо ову власт да настави да нас поучава начину вођења демократског дијалога. То нам је свима заиста потребно.

😊

П. С. Сад се већ ради о хиљадама. 
www.neodustajemo.rs

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар