Божићна порука Покрета за Србију: Где припадамо

У служењу Господу, у љубави према Њему и својим ближњима, у стваралаштву, уздигао се Хелм и ми Срби на њему, као источник цивилизације. Данас је предводи велика и непрегледна Русија, у којој се спајају земља и небо

Рождество Христово – Божић

Човечанство је поново рођено у Господу и постало део васељенске породице у којој су и деца са Оцем задобила могућност вечног поверења и вечног живота. То је Рождество, Божић, дан који нам греје срца и већ 2018 година нас увек поново радује, и нас и нашу децу, и подстиче нас на ново рађање.

У служењу Господу, у љубави према Њему и својим ближњима, у стваралаштву, уздигао се Хелм и ми Срби на њему, као источник цивилизације. Данас је предводи велика и непрегледна Русија, у којој се спајају земља и небо.

У служењу Мамону, у пљачки, зеленаштву, обмани, себичности и приватизацији, истакао се евроатлантски Запад, као врхунац антицивилизације. Данас је у агонији, а велике светске силе се рађају, ослобађајући се његових окова.

Свако ко зна, верује или бар жели да духовно надвисује зверско, животињско, материјално, лако ће се определити. Наше знање, вера и жеља су бескрајно моћније од њихове окрутности. Само, морамо их пројавити, да би наша деца спознала своју моћ и наставила стваралаштво.

И на нашем заветном Хелму, као у доба својих највећих домета, предложимо и предводимо заветну државну заједницу, утемељену на љубави према Господу и својим ближњима, у којој ће једини ауторитети бити духовни и морални, и која ће садржати и демократију и социјалну правду и стваралаштво, као највиши израз заједнице слободних личности, које задовољава све потребе и испуњава Васељену стваралачким смислом – Логосом.

Како нам је показало и како нас је обавезало рођење Богочовека, рађајмо и одгајајмо своју децу за вечни живот Србије, Хелма и људског рода, у миру, у таквој, Богом благословеној заједници љубави, истине и слободе.

Радујмо се и градимо!

Мир Божји, Христос се роди!

О Божићу 2017. г.
ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУКатегорије:Преносимо

Ознаке:,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s