Србија и Русија (Љ. Милинчић, Б. Јакшић, М. Ковић, Д. Анђелковић)

У емисији „Да Можда Не“ о односима Србије и Русије, након московских договора председника Вучића и Путина. Чињеница је да Србија нигде на свету није примана на овако високом нивоу и са толиким указивањем поштовања и пажње као што смо то гледали приликом никољданског сусрета у Москви председника Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина.

Српски представници су указали част домаћинима говорећи руски језик приликом заједничког обраћања на крају сусрета. Главна порука овог сусрета са српске стране је потврда да је Србија на европском путу, али и да је војно неутрална и да не намерава да улази у војне савезе, као и да никада неће увести санкције Русији. Са Русијом су потписани бројни споразуми. Колико ће Србију ојачати нови договори са Русијом? Какав интерес има Русија на Балкану? Како ће ново приближавање Србије и Русије утицати на односе у региону и како ће Србија ускладити свој европски пут и захтеве Брисела са заклетвом Русији?

У емисији су говорили: Љубинка Милинчић, главна уредница српске редакције Спутњика, Бошко Јакшић, спољнополитички коментатор, Милош Ковић, историчар, Драгомир Анђелковић, политички аналитичар.

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић

(РТС@youtube)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар