Александар Вучић: Нисмо окружени НАТО земљама, то је измишљотина

Председник Србије Александар Вучић оценио је да није истина да је Србија окружена НАТО земљама.

„Нисмо окружени НАТО земљама, то је измишљотина, има бар две земље које нису у НАТО-у“, одговорио је Вучић на питање новинара о оснаживању Војске Србије.

„А шта то значи? Ако смо окружени НАТО земљама да не треба да имамо војску или то што желимо снажнију војску, да ли је то некоме претња? Па хајде онда да укинемо војску, да укинемо полицију, да укинемо државу. Наш избор је најтежи, лакше би било да кажемо: ’Прикључујемо се НАТО-у‘. А ми желимо нашу војску, мора да буде оспособљена и снажна и никога нећемо да нападнемо, али да можемо да одбранимо земљу у сваком тренутку“, казао је Вучић.

Он је казао да Србија ради са НАТО-ом и наставиће са тим, „са Русима имамо добре партнерске односе и наставићемо са тим, али нас занима Србија“.

Вучић је рекао и да је стратегија за Балкан коју предлаже „Атлантски савет САД“ важан документ и да је задовољан већином онога што је написано.

„Било би добро када би се то преточило у реалну политику САД и допринело нашим бољим односима“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је за њега у том документу важнији политички оквир од залагања за стално америчко војно присуство у региону, јер су они већ у бази Бондстил на Косову.

„Атлантски савет САД“ 28. новембра објавио је извештај „Балкан напред — нова америчка стратегија за регион“, у којем се предлаже успостављање сталног америчког војног присуства у Југоисточној Европи и залагање за „историјско приближавање“ са Србијом.

У извештају се такође предлаже обнављање репутације САД као „искреног посредника“, као и ослањање на предузетнике и младе у региону.

Б92/Спутњик

(Србин.инфо, 1. 12. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

3 replies

  1. Tacno je da nismo okruzeni Nato ali ovi sto nisu oni ce prvi udariti nozom u ledja

  2. Шест од осам? Па нисмо баш окружени 🙂

  3. БОЛЕСТ МОЗГА.

Оставите коментар