Василије Крестић: Ни по коју цену не смемо дићи руке од Косова

Косово и Метохија интегрални део наше државе и да је то „црвена линија“ преко које не сме да се пређе, рекао је историчар и академик Василије Крестић у емисији „Седмица“ коју води и уређује Ана Томашевић

Василије Крестић и Ана Томашевић

Историчар, академик Василије Крестић нада се да ће Српска академија наука и уметности (САНУ) стати на становиште да се ни по коју цену не смеју дићи руке од Косова.

„Говорим по свом виђењу да ће Академија стати на становиште да ни по коју цену не смемо дизати руке од Косова и Метохије, да нема формалног признавања самопроглашене државе Албанаца на Косову“, рекао је Крестић у политичком програму „Седмица“ Првог програма Радио Београда.

Крестић каже да су Косово и Метохија интегрални део наше државе и да је то „црвена линија“ преко које не сме да се пређе.

Он сматра да насиље води у пропаст, а да би требало наставити борбу да српско становништво на Косову има нормалан статус.

„Ако се боримо свугде за демократију, онда не може бити било каквог насиља према Србима на Косову, а видимо да тог насиља има на сваком кораку и оно не престаје… Пуно тога има за шта се треба борити и залагати“, преноси „Танјуг“ Крестићеве речи.

ПОСЛУШАЈТЕ ЦЕЛУ ЕМИСИЈУ

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

(Радио Београд 1, 3. 12. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. „…академик Василије Крестић нада се да ће Српска академија наука и уметности (САНУ) стати на становиште да се ни по коју цену не смеју дићи руке од Косова.“

    Ово је да човек пукне од смеха. Он се нада!
    Не знам само шта га овлашћује да “се нада“?! Интервју академика Симовића од ономад. Ставови председника САНУ?! Ставови Теодоровића, дојучерашњег члана партије коју је основао карађоз Саша Јанковић….. ?!

    Да је Вучић нешто слично изјавио, “демократска јавност“ растргла би га као бакхе Пентеја.

Оставите коментар