Српска страница Фонда стратешке културе престаје са радом

Од 1. децембра 2017. године престаје са радом пројекат српске странице Фонда стратешке културе. Знајући по мудрим речима П. П. Његоша да „прегаоцу Бог даје махове” и да зато ауторска снага окупљена око ФСК не може бити лако развејана, гајимо наду да ће сав овај суверенистички духовни ресурс у скоријој будућности бити обновљен у некој новој форми

Наши цењени читаоци, за ових седам година, колико је прошло од тренутка формирања нашег сајта, пре свега смо се трудили, колико је било у нашој моћи, да не изневеримо Ваше поверење и Ваша очекивања. Знајући да је сваки истинољубац у данашњем времену лажи, вредан и редак као бисер у шкољки, борили смо се за Вашу наклоност својом спремношћу да сведочимо истину, ма каква она била. Ни по коју цену нисмо хтели да устукнемо и да будемо као они који лажним надама, кривотворинама и бајкама „чешу по ушима” (2. Тим. 4. 3).

Са обавештењем које је пред Вама по први пут ризикујемо да Вас разочарамо, јер од 1. децембра 2017. године, престаје са радом пројекат српске странице Фонда стратешке културе.

Иако смо због те чињенице бескрајно тужни, уверавамо Вас да се нисмо уплашили и да ничим нисмо допринели да се угаси ово јединствено светло у медијском мраку који влада над Србијом, а које је показало, с једне стране, сву духовну реалност српско-руског братства, а с друге стране, да су најбољи међу Србима и Русима истински заточници Истине, Правде и Закона. Ове чињенице нису могле да остане непримећене од Вас, наших драгих читалаца, због чега сте нам из године у годину поклањали све веће поверење. Са Вашим поверењем растао је и снажио наш ауторски колектив, да би у једном тренутку, уз руске ауторе, он обухватио скоро све оне најбоље и најхрабрије у српском народу који о данашњици и прошлости српски мисле и пишу.

Раст Вашег поверења, не само да је крепио нашу смелост и снагу, већ је алармирао и господаре света лажи и обмана, као и оне посилне који тим господарима служе. Тако смо уз читаоце, као вредне пријатеље, добили и небројене и незнане љуте непријатеље. Како пријатељи, тако и непријатељи, уливају нам наду да ових седам година српска страница ФСК није била млака, јер млакима је Бог наших отаца поручио – ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих (Отк. 3. 16).

Као што пројекат српске странице ФСК не би у овим годинама свеопште смутње издржао без наших цењених читалаца, то не би учинио ни без своје дуге ауторске бисернице. Овом приликом се дубоко захваљујемо свим нашим ауторима, зато што су својим знањем, трудом и смелошћу будно стражарили над савешћу српског народа, цепајући својом бритком и лековитом речју копрену лажног евроунијатског сна. Нама је била част што смо у времену свеопште духовне отпадије и ништавила били у прилици да сарађујемо са људима који нису заћутали пред претњом непријатеља, нити су пристали да своје перо прилагоде његовим апанажама. Сви заједно смо на страницама ФСК сведочили, да и у овим временима човек може, ако жели и сме, да буде усправни бранилац вере, народа, државе, слободе, права и правде од надолазећег бесмисла и безакоња.

Знајући по мудрим речима П. П. Његоша да „прегаоцу Бог даје махове” и да зато ауторска снага окупљена око ФСК не може бити лако развејана, гајимо наду да ће сав овај суверенистички духовни ресурс у скоријој будућности бити обновљен у некој новој форми.

Зато, драги читаоци, никада не очајавајте и не малаксавајте, него будите духовно још буднији, спремни за времена која долазе!

Редакција

(ФСК, 30. 11. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

5 replies

 1. Не кажу конкретно шта је разлог.

 2. @ Светозар Поштић
  ++++
  Не кажу, за сада.
  Али, знамо ко су били

  ……………Ми смо тим брижљиво одабраних ентузијаста, родољуба и стручњака различитих професија – политиколога, историчара, правника, економиста, војних и безбедоносних стручњака, културолога и преводилаца.
  Другачији смо од свих на медијском простору Србије, јер свету информација не прилазимо брзоплето и сензационалистички, у циљу подизања популарности по сваку цену, већ их анализирамо свесни своје стручне, патриотске и моралне одговорности. Имајући у виду сву озбиљност времена у коме живимо и национално-историјску одговорност садашњих генерација руског и српског народа, трудимо се да својим информативно-аналитичким радом код читалаца не стварамо лажну и лагодну, популистички примамљиву визију наше стварности и будућности. Боримо се да својим аналитичким приступом разобличимо једнодимензиналну виртуелну перспективу догађаја, коју у савременом информативном рату креирају моћне медијске куће, претварајући своје кориснике у информативне зомбије.

  http://www.fsksrb.ru/o-fondu-strateske-kulture/

  Још једно светло угашено у логору Србија.

 3. О чему се ради? Одржавање сајта не кошта много. Е, сад, хонорари, не знам.

 4. Ко хоће, разлог може да проникне из следећег навода: “Раст Вашег поверења, не само да је крепио нашу смелост и снагу, већ је алармирао и господаре света лажи и обмана, као и оне посилне који тим господарима служе. Тако смо уз читаоце, као верне пријатеље, добили и небројене и незнане љуте непријатеље.” Изгледа да су ти “посилни” употребили неке ствари из свог чудовишног арсенала како би утулили последње бакље духа, поштења и слободе.

 5. Шта то ФСК саопштава: “…Са обавештењем које је пред Вама по први пут ризикујемо да Вас разочарамо, јер од 1. децембра 2017. године, престаје са радом пројекат српске странице Фонда стратешке културе…“? Порука је јасна., али – КАДА он то саопштава? То чини 30.11.2017 г. – другим речима, требало је да каже: “… јер од СУТРА, престаје са радом…“. Неће бити да је редакција тог руског сајта то тек ЈУЧЕ сазнала? Шта рећи на ово? Па – алал вам совјетски комуникациони стил.

Оставите коментар