Војислав М. Станојчић: Дабогда ти тетка купила стан или „Крик“ Зоране Михајловић

Случај тајанственог новца женине тетке изазвао је, сасвим разумљиво, велико интересовање јавности, али се, на њено прилично изненађење, у коментарисање укључила и министрова колегиница из владе, гђа Михајловић. Она је осудила нападе на новинаре „Крика” и додала да и сам председник Вучић сматра како би случај са позајмицом из Канаде требало још једном испитати

Илустрација: Jutarnji GLASnik

Министар Вулин, ватрени вербални чувар лика и дела српског народа широм региона, показао је зачуђујућу збуњеност када је требало да објасни порекло новца којим је купио сопствени стан. Просто речено, заплео се као пиле у кучине.

Пре непуне две године, министар је, због неких недоречености приликом куповине стана, навео Агенцију за борбу против корупције да га пријави Тужилаштву за организовани криминал. Оно је, међутим, ове године обуставило поступак против А. Вулина с образложењем како није утврдило да је он извршио кривично дело из надлежности Тужилаштва. Прича би се овде вероватно и завршила да се затим није огласио портал „Крик” и обавестио читаоце да је министар, према сопственом објашњењу, дошао до новца за куповину стана позајмицом од тетке своје супруге која живи у Канади. Свота је двадесетак пута већа од дозвољене за уношење у земљу, али је министар на питање новинара имао спреман одговор – питање: „А ко вам је рекао да сам ја новац одједном унео у Србију?”

Покрет социјалиста, бранећи свог председника, обрушио се на новинаре „Крика” док је правоверни Студио Б похитао да својим гледаоцима објасни како је помињање министровог немуштог објашњења о пореклу новца којим је купио стан заправо напад не само на њега лично, већ и на војску Србије, а, богами, и на самог Вучића. Да премреш од страха.

Случај тајанственог новца женине тетке изазвао је, сасвим разумљиво, велико интересовање јавности, али се, на њено прилично изненађење, у коментарисање укључила и министрова колегиница из владе, гђа Михајловић. Она је осудила нападе на новинаре „Крика” и додала да и сам председник Вучић сматра како би случај са позајмицом из Канаде требало још једном испитати.

Њена изјава озбиљно је наљутила чланове Покрета социјалиста, који су одлучили да отворено проговоре о лику и делу министарке Зоране Михајловић, па су јавности разоткрили њене праве намере. Да би исказала своју нетрпељивост према А. Вулину, она се у свом уобичајеном стилу крије иза личности председника Вучића, тврде. Додали су и то да би она имала најмање имала права да се оглашава овим поводом када је познато на који начин она користи државна средства ради задовољавања личних потреба.

Министарка им је одговорила новим саопштењем, па се тако развила се занимљива препирка на нивоу дечијих свађа и уз коришћење аргумената одговарајућим за то животно доба.

Што је у Србији у оваквим приликама сасвим природно, писци саопштења из Покрета социјалиста нису ни покушали да одговоре на питање да ли је њихов председник прекршио законе ове земље или није, али је зато јавност од њих дознала како министарка Михајловић има више станова, да користи владине картице, купује скупоцено рубље, и, напослетку, одмара се у луксузу на Сардинији. Објаснили су јавности и да министарка својим изјавама против Вулина настоји да задобије наклоност медија и странаца са којима слави славе. Помало збуњује податак да су ти странци који долазе код министарке да јој честитају крсно име такође Вулинови противници, али можда ће се и то неким новим саопштењем разјаснити.

У сваком случају, да гђа Михајловић није проговорила о стану председника Покрета социјалиста и нападима на новинаре „Крика”, јавност вероватно не би још дуго сазнала на које све начине она злоупотребљава службени положај.

Из чега се може закључити како Покрету социјалиста нимало није сметало ни министаркино трошкарење на рачун државе (а, ваљда, би борцима за социјалну правду, то и те како било важно) ни што славе слави са странцима, све док се она није огласила поводом волшебно пристиглог новца за стан њиховог председника и напада на новинаре „Крика”.

Што би, опет, могло да буде веома поучно и за јавност у Србији, која је могла да стекне праву слику о томе какви су нам социјалисти – било да су у Покрету или ван њега.Categories: Судбина као политика

Tags: , , ,

Оставите коментар