ВУЧИЋ МИРОТВОРАЦ: Српски председник предводи мировну мисију у Барселони!

Барселона, 3. 10. 2017. (С*ање ствари) – У два одвојена писма, председник Србије Александар Вучић пружио је пуну подршку шпанском краљу и влади у очувању територијалног интегритета Краљевине Шпаније, али и честитао успех на одржаном референдуму председнику Каталоније, показавши тако свој истанчани, и по неподељеним мишљењима аналитичара Драгомира Анђелковића, Небојше Крстића, Бранка Радуна и Дејана Вука Станковића, генијални смисао за дипломатију и вођење светске политике.

Вучић: „Пуче ми глава од ове Каталоније“

По њиховим речима, ради се о новој звезди на светском политичком небу и једино се може упоредити са маршалом Јосипом Брозом Титом. У писмима шпанском краљу и премијеру, Вучић је изразио спремност да посредује у спору између владе у Мадриду и властима у Каталонији, истичући да је изузетno искусан у доношењу lex specialis-a и предложио мисију којој би био на челу, истичући посебно да жели да се захвали и реваншира Шпанцима који су показали исту врсту наклоности када је у Србију 1997. године долазила и кризу решила мисија бившег шпанског премијера Фелипеа Гонсалеса.

Своје позитивно мишљење о томе је дао и Брисел, посебно истичући флексибилан став тадашњег српског премијера током бриселских преговора Београда и Косова.

У другом писму упућеном каталонском председнику, Александар Вучић истиче двоструки аршине и лицемерје светске политике. Српски председник је Бриселу понудио да председава комисијом коју би поред њега чинили и Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, са којима се, како каже, налази у режиму перманентног консултовања у вези са овом међународном кризом.

Искуство бриселских преговора са Тачијем и коалиција са Харадинајем квалификује председника Вучића за главног преговарача и јединог спасиоца у решавању „шпанске кризе“, неподељена су мишљења међу аналитичарима.

Специјално за С*ање ствари из Каталоније: Пожун Гаша Батић

(С*ање ствари)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

Оставите коментар