Ознаке

, ,

Једини складан отпор код нас се за сад успоставља тек на последњој линији одбране – кад су у питању деца. Слично је било са масовном реакцијом родитеља на накарадне приручнике за сексуално васпитање. Наравно, осим отпора неправди у питању је и препознавање интереса породица – зашто би се упропастила добра школа за њихову децу. Такво препознавање личног и заједничког интереса нам недостаје у многим очигледним ситуацијама неправде, дубоког квара

Свака част Земунцима!
Годинама се причало само о Земунском клану, па вицеви о мангупима Земунцима…
А ево, Земунци су сада сјајним примером Србији показали како се грађанском непослушношћу може удруживати против неправде.

Рецепт је једноставан – неко способан уради нешто добро. Кад корумпирана бирократија по свом устаљеном обичају крене да га прогута – успостави се одлучан заједнички отпор.
Позитивно постигнуће и одлучан отпор да се оно растури.
Дај Боже више оваквог јединства у Србији.

Ђакон Ненад Илић

Успешног директора земунске основне школе „Светозар Милетић“, Мирољуба Љубу Мосуровића, Министарство је решило да смени. Једногласно га је подржао колектив школе и велика већина родитеља. Родитељи су организовали штрајк – неодлазак деце у школу и тиме заштитили директора и наставнике који формално долазе на посао па им се не може ништа замерити.

Још једна ствар се показује – једини складан отпор код нас се за сад успоставља тек на последњој линији одбране – кад су у питању деца. Слично је било са масовном реакцијом родитеља на накарадне приручнике за сексуално васпитање. Наравно, осим отпора неправди у питању је и препознавање интереса породица – зашто би се упропастила добра школа за њихову децу.
Такво препознавање личног и заједничког интереса нам недостаје у многим очигледним ситуацијама неправде, дубоког квара.

Судбина деце је изгледа једина вредност око које можемо да се сложимо. Све остале су у питању и воде нас бесконачним поделама.
Ево их на слици – изашли људи са Фејсбука, за почетак у школско двориште. 😊

Коначно и нешто овако да дочекамо!

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)

Advertisements