Антонела Риха: Паника у коментарима на сатиричну вест „С*ања ствари“ показала рањивост СНС-а

Новинарка Антонела Риха за портал Мој избор пише о реакцијама напредњака на њен твит у коме је пренела сатирични текст „Вучић државнички: Косово је било и јесте албанско, али Ниш је наш!

На свакодневне лажне вести из најтиражнијих и најгледанијих медија СНС не реагује, али када се неко поигра са вођом настаје – паника.

Нисам очекивала да се на мене обруши сва силина беса напредњака када сам твитнула текст са сајта Стање ствари под насловом „Вучић државнички: Косово је било и јесте албанско али Ниш је наш!”

Одмах испод наслова пише: „Posted by Стање ствари in Вести као да су праве”. Са стране такође је јасно и видљиво означено да је – сатира.

У самој вести која је прављена као да је агенцијски извештај из председникове посете Риму, наводи се извор: „С*ање ствари”.

Чак и ако одмах не видите све те ознаке, очигледно је да је вест измишљена.

Током унутрашњег дијалога који председник Александар Вучић води у себи а износи свакодневно у медијима, ниједном му се није омакло да изговори нешто слично што цитира аутор ове сатире.

Паника у коментарима на ову вест, бројна ретвитовања у којима се објашњава како Вучић то никада није рекао, реакције функционера странке, коалиционих сабораца, чланова и ботова, показала је невероватну рањивост ове странке.

„За фалсификовање изјаве може да Вас тужи” запретила је у коментару чланица СНС. Други ме је спасио објашњењем: „лагано би могли да попију тужбу када би Вучић имао времена за такве ствари али нема јер му је прече да ради за добробит државе”. „Болеснице, лечи се” додао је неко с лажним именом, „јаднице” написао је народни посланик.

Тако смо још једном видели да не умеју ни да схвате ни да одговоре на сатиру, да не препознају иронију, да их плаши духовитост или бар покушај неког исмејавања.

Сатира је непријатељ јер убада тамо где је срж проблема, разоткрива слабости и показује лицемерје.

Смех је за њих пораз, њима требају бирачи забринути због државних удара, требају им грађани препаднути од спољњих непријатеља и домаћих издајника. Само тако они могу бити спасиоци, јер само они су ти који нуде утеху, наду и решења.

Смешно, заиста.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Цензоловка, 27. 7. 2017)

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Pa tuga, kad Antonela citira Stanje Stvari…

Оставите коментар