Рубикон: Зауставити избор Ане Брнабић за председника Владе!

Ако би савремени људи, који живе у греху, у крајњој мери, то признавали, онда би их Бог помиловао. Али они оправдавају оно што нема оправдања и певају песму греху. А сматрати грех прогресом и говорити да је моралност одживела свој век – то је осим свега осталог, најстрашнија хула на Духа Светога

Преподобни старац Пајсије Светогорац

Ми, потписници, сматрамо недостојним избор Ане Брнабић за председника Владе Србије – и то због њене јавне промоције лезбејства. Прецизније речено, Ана Брнабић није особа која се бори против греха истополне љубави (као што се и сви ми боримо против својих грехова) већ је истакнути пропагатор „идеологије хомосексуализма“. Својим понашањем она отвара даљи простор за урушавање вредности на којима је саздана наша држава, да све што су до сада наша култура и вера сматрале одступањем и неморалом постане прихватљиво. Њен избор је директан удар на наше национално достојанство, славну српску историју и етички кодекс који нас је вековима држао и одржао. Стога је наш апел упућен и црквеним велиокодостојницима да буду достојни својих предака, јер је Српска Православна  Црква, као носилац српске државности, била, и остала, она која опомиње, усмерава и крепи народни дух када је најтеже.

Нас потписнике не занима да ли је хомосексуализам међународно признат као болест или није, оно у шта смо као хришћани уверени јесте да је истополна љубав грех (Прот. Ж. Гавриловић: Не каза ли свети апостол Павле да хомосексуалци, односно мужеложници, како их Свето Писмо назива, „неће наследити Царства Божијег“ 1. Кор. 6,9, јер се хомосексуалци и лезбејке налазе у сатанској бригади блудника, прељубника, оцеубица, матероубица, лажљиваца и кривоклетника 1. Тим. 1, 9-10.) и не желимо да тај – или било који други – грех признамо као правило, као нешто што постаје уобичајено и допустиво.

Ана Брнабић на “геј паради” (Фото: М. Анђела/Новости)

Сексуалне склоности, док остају тајне, ствар су личног опредељења грешника и његовог разговора са духовником (ако га има), али јавно пропагирање хомосексуалне идеологије јесте ствар свих нас! Оно је граница која не сме да се пређе! Рубикон!

Овим апелом позивамо Ану Брнабић да се сама повуче због своје недостојности; ако не жели, онда тражимо од председника Републике да повуче свој предлог за мандатара; ако он то не учини онда позивамо посланике да, као изабрани представници народа, не подрже избор Ане Брнабић за председника Владе; ако ништа од тога не буде – молимо Бога да праведно суди и њима и нама.

Како радили, тако нам Бог помогао!

Потписници:

Александар Лазић, главни уредник „Стања ствари“
Милана Бабић, уредник „Стања ствари“
Милош Милојевић, уредник „Стања ствари“
Срђан Крунић, сарадник „Стања ствари“
Доцент др Зоран Чворовић
Др Владимир Коларић
Војислав М. Станојчић, сарадник „Стања ствари“
Огњен Војводић, сарадник „Стања ствари“
Мирослав Вујанић, сарадник „Стања ствари“
Владимир Бојовић, Радио „Тамо далеко“
Биљана Диковић, новинар и књижевник, уредник „СРБског ФБРепортера“

Проглас су подржали:

Снежана Николић, Власотинце
Слађана Недељковић, Кладово

Проглас су накнадно подржали:

Пуковник авијације у пензији Милорад Ђошић, пилот
Пуковник у пензији Жарко Пецић
Проф. др  Миладин Шеварлић
Проф. др Божидар Митровић
, Москва
Зоран Шкорић, Београд
Веселинка Стојковић, Врање
Павле Тодоровић, Удружeње Краљев град, Краљево
Миленко Радак, Српско руско братство
Др Радомир Батуран ЋирилашCategories: Моба

Tags: , , , , , , , , , ,

5 replies

 1. Да ли је ово писмо-апел упућено Синоду СПЦ? Видех партријарха на *инагурацији* малопре….

 2. Узалуд је упућивати апел, безбожницима и настраним особама апоред тога још у служби јевреја циониста, већ апел треба упутити србском народу, да устане да се бори за спас Србије и Србства.
  Сутра 24 јуна, испред Владе у 15 сати креће литија за спас Ваљевске Грачанице, Србије, Србства и православља и против содомизације Србије.Литија креће од Владе иде до партријаршије и НеНародне Скупштине у којој ће баш сутра расправљати да ли ће болесна особа бити премијер.
  Дођимо сви у 15 сати испред Владе и покажимо и Богу и свету да Србија није педерска држава већ да је православна и светосавска.

 3. Народ-БИРАЧИ су ти који сноси велику одговорност за све што нам се дешава! Својим непромишљеним поступцима омогућавају лехитимизацију догађаја који се дешавају, могу десити!
  Апели добронамерних грађана не доприносе решењу наше познате стварности која је слика и прилика психолошког профила срБскОГ народа. Каква свест-таква стварност! Какве су Ти мисли, такав ти је ЖИВОТ!!! Отац Тадеј!

 4. Јесте тих 50 процената грађана који су силом или милом, поверовавши у лажна предизборна обећања изашли на изборе преварени и изиграни. Тај део народа само можемо КРИТИКОВАТИ због наивности и лакомислености, али их не можемо ОПТУЖИТИ за сва непочинста, велеиздаје, перверзије, злочине и унијаћења која је свесно и плански починила шачица перверзњака, злочинаца, издајника и лопова из самог врха државне власти.

  ЈЕЛ’ СРБИЈА ИМА УСТАВ?
  Јел има тужилаштво и суд?
  Јел има полицију и војску?

  Како је могуће да та шака бандита која је на власти отворено гази по свим нормама и законима државе Србије а да их тужиласштво Србије не оптужује и полиција не хапси?

  Кључно питање је, зашто државне институције Србије не раде свој посао?

  Вероватно зато што на челу тих институција седе такође бандити, издајници и лопови које је поставио тренутни државни врх.

  Део народ који је изашао на изборе јесте насео на превару али ТО НЕ ДАЈЕ ЛЕГИТИМИТЕТ ВРХУ ДРЖАВНЕ ВЛАСТИ ДА РАДИ МИМО УСТАВА кршећи све законе и норме !

  Стога, србски народ има легитимно право, не само да своје незадовољство искаже демонстрацијама и протестима, већ и да ***** смени такву власт, јер ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ЧИЈА ЗАКОНСКА ОБАВЕЗА ДА ШТИТИ ДРЖАВНЕ ИНТЕРЕСЕ, ТО НЕ ЧИНЕ.

 5. Очигледно је да су мушкарци постали стрине.
  Милана, свака част.

Оставите коментар