Европски суд: Руски закон против геј пропаганде међу децом је незаконит

Европски суд за људска права је одлучио да је руски закон о забрани пропаганде хомосексуалности дискриминантан и крши право слободе изражавања.

Европски суд за људска права је признао незаконитим руски закон о забрани пропаганде нетрадиционалних сексуалних односа међу децом. Одлука је објављена на сајту ECHR.

ЦЕО ТЕКСТ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ РУСКЕ РЕЧИ

20. јун 2017. Руска реч

Путин у филму Оливера Стоуна: У Русији се не крше права хомосексуалаца

Стоун је Путину поставио много питања везаних за унутрашњу политику. Колико је живот ЛГБТ заједнице безбедан, поштује ли се слобода говора и може ли се за Русију уопште рећи да је то демократска земља, или је она, као што сматрају западни критичари, традиционалистичка ауторитарна држава?

У Русији се, по Путиновом мишљењу, уопште не крше права хомосексуалаца и лезбијки. „Код нас нема никаквих кршења било чијих права по линији полних односа”, нагласио је политичар, истакавши да многи људи нестандардне оријентације у Русији граде успешну каријеру. Важећи закон о забрани пропаганде хомосексуалности међу малолетницима, по Путиновом мишљењу, има за циљ искључиво бригу о новим нараштајима. Са друге стране, руски председник се сложио са Стоуновом тврдњом да је Русија прилично конзервативна земља, мада не у толикој мери као исламске државе.

ЦЕО ТЕКСТ ПРОЧИТАЈТЕ НА САЈТУ РУСКЕ РЕЧИ

 Categories: Руска реч/Russia Beyond

Tags: , , , ,

Оставите коментар