Ознаке

, , , , ,

Готово је опште мишљење да је Ана Брнабић залутала – како у Владу тако и на место премијера, односно да су и једно и друго звање последице притисака са Запада, не само због њене сексуалне оријентације, већ и школовања и усавршавања у САД и Великој Британији

Блицова кампања: Кад треба онда и мора

Француска и Србија се веома разликују, не само по броју квадратних километара и становника – већ и начину на који функционишу једна и друга држава.

Ове године се догодило да се председнички избори одрже у скоро исто време у истој земљи.

Затим је, после победе у другом кругу, Емануел Макрон је у року од пет дана именовао мандатара, а овај саставио Владу. У Србији је, опет, тај поступак, као што знамо, знатно сложенији и дуже траје. После убедљиве у првом кругу, 2. априла, Александар Вучић се, изводећи своје уобичајене представе за широке народне масе, скоро два и по месеца тобоже колебао и смишљао кога ће одредити за премијера. У јавности је, уз обилату помоћ оданих му гласила и сарадника из странке и/или коалиционих партнера непрестано подстицао неизвесност и наглашавао озбиљност одлуке коју треба да донесе, па је право чудо што се довитљиви власник неке од многобројних „бетова” у Србији није досетио да организује клађење и лепо заради.

Кад је А. Вучић најзад саопштио свој предлог да га на месту премијера наследи г-ца Ана Брнабић показало се да јагодински шериф није причао којешта када је пре извесног времена изјавио како будући председник Владе мора да буде добар домаћин, да има породицу и децу… Јавност је тада схватила на кога Палма циља и помислила: „Па, неће ваљда!”

Како се 15. јуна показало да, ипак, хоће – појавили су се безбројни коментари у којима се изражава огорченост што је Палма добро наслутио шта се спрема (или је то рекао по задатку, а што ће се најбоље видети како ће гласати када Народна скупштина буде одлучивала о Вучићевом предлогу).

Приличан број замерки коментара односи се и на сексуалну оријентацију госпођице Брнабић или што је „полухрватица”.

Као да је то важније од њеног скоро никаквог искуства у државној управи после само десет месеци министровања и озбиљних замерки за велике пропусте у раду министарства које јој је поверено прошлог августа, па се тако многи пензионери жале да пола године и дуже не могу да добију нову електронску здравствену књижицу.

Готово је опште мишљење да је Ана Брнабић залутала – како у Владу тако и на место премијера, односно да су и једно и друго звање последице притисака са Запада, не само због њене сексуалне оријентације, већ и школовања и усавршавања у САД и Великој Британији.

Сасвим је, међутим, свеједно ко је премијер или премијерка, па и председник, јер се одлуке о најважнијим питањима не доносе у Србији.

Advertisements