Полемика Н. Крстића и А. Шапића о лечењу деце СМС-овима

Вест је гласила: „Око 40 милиона динара за лечење мале Теодоре Врањешевић (9) из Крагујевца скупљено је за мање од 24 сата захваљујући СМС порукама и уплатама хуманих грађана. Да би деветогодишња девојчица, која болује од мијелоидне леукемије, оздравила потребна је трансплантација коштане сржи, која се обавља у Франкфурту и кошта читаво богатство – 350.000 евра.“ О том успеху дирљиво је писао и Михаило Меденица.

На ово се јавио и један од „најутицајнијих“ корисника Твитера – Небојша Крстић, бивши члан „Идола“, бивши саветник председника Србије док је то био Борис Тадић, по образовању лекар, по вокацији маркетиншки стручњак а по прелетању најновији подржавалац једног и јединог Александра Вучића.

На његов „твит“ приличио је оштро реаговао Александар Шапић, овде у функцији оснивача фондације „Буди хуман“ која је прикупила новац за лечење мале Теодоре, чији одговор доносимо у наставку.

С. С.

Александар Шапић: Срамота ме је што живим у истој земљи са Н. Крстићем

Поштовани господине Небојша Крстићу, бивши саветниче Председника Републике Србије, а данас маркетинг стручњаче. Приморан сам да Вам кажем нешто што никад никоме изговорио нисам.

– Ви сте брука и срамота овога друштва и земље Србије и срамота ме је што живим у истој земљи и времену са Вама.

Кад сте одлучили да се јавно „питате“ ко то одлучује колико ком детету треба новца за лечење, где иду те паре и зашто се диже толика бука у јавности да би се скупљале паре за „неко дете“? Одговорићу Вам следеће.

Желим да никад не дођете у ситуацију као ове несрећне породице, да одете у болницу и да вам лекари кажу да ако за неколико дана не нађете пар стотина хиљада евра, да ће ваше дете преминути. Никада вам то не желим, иако сте, како сам већ рекао, брука и срамота наше нације. Несрећни родитељи долазе у нашу фондацију „Буди хуман“ www.budihuman.rs, не из хира или из беса, већ из потпуног очаја, а истовремено последње наде да ћемо можда успети да им помогнемо.

Боримо се већ скоро 4 године, за свако дете, за сваку особу која дође, са више или мање успеха. Пуно пута смо успели да скупимо новац, као овај последњи, рекордно брзо, за малу Теодору, некада нажалост и нисмо, али то нас ни једног момента није поколебало да одустанемо или се предамо, јер знамо да би тиме издали поверење баш тих истих несрећних родитеља, који су се управо нама, из очаја и безнађа, обратили за помоћ.

Чак и људи, мада не знам да ли заслужујете да се тако „људима“ назову, попуст вас, који су покушавали да нас пар пута оспоре, нису нас омели да наставимо у нашој борби и да знате да нас у томе нико, никада, зауставити неће.

Молим Вас сада, најлепше Вас молим, да ако било шта имате против мене, слободно ме вредјајте, омаловажавајте, дискредитујете, то је ваше право и на то нећу реаговати. Али вас још једном молим и упозоравам – Не дирајте болесну децу, њихове породице, хуманитарни рад, Буди хуман фондацију и жељу свих људи добре воље да помогну на било који начин, јер тиме угрожавате директно животе многих и могућност да им се можда помогне.

Ако сумњате на било какве злоупотребе од стране наше фондације, идите истог момента да пријавите и мене и организацију надлежним органима, али немојте више да Вам падне напамет, никада више, да блатите, можда и једину чисту ствар које српско друштво данас има, а то је хуманитарни рад, без обзира да ли је у питању „Буди хуман“ фондација или нека друга релевантна организација, која се бави хуманитарним радом.

П.С. И још једном, бруко и срамото ове наше мале Србије, срами се, БРУКО!



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading