Бошко Козарски: Откуд фирма повезана са трговином органима на северу Македоније?

На тему актуелних дешавања у Црној Гори, Косову и Метохији и Македонији, као и на утицај тих дешавања на Србију и регион, разговарали смо са Бошком Козарским, оснивачем Српско-руског образовног центра.

Интервју са господином Козарским започели смо темом гласања у црногорском парламенту о приступању Црне Горе НАТО  савезу.

„Поента је прво схватити једну ширу слику, оно што је историјски показано, а и данас је тако, да је циљ Атлантског света, овладавање земљама Хартленда (простор од Урала до Сибира) где се налазе највећа природна богатства. Тај њихов циљ није ни тајна, чак су и неки њихови званичници, попут Медлин Олбрајт изјавили да Русија нема права да управља земљама Хартленда, односно да присваја сва та природна богатства потребна човечанству“, објашњава Козарски.

„Регија Балкана је у целој тој причи показни полигон, на том путу наступања према земљама Хартленда, нашла се једна Србија и једна Црна Гора, до јуче две јако блиске државе“, додаје Козарски.

„Јасно нам је да је одлука о приступању Црне Горе НАТО-у донета у крњем парламенту, од стране једног режима без питања народа, и јасно је да одговор народа готово уопште не постоји“, истиче Козарски.

На питање новинарке News Fronta, да ли ће та одлука представљати претњу по безбедност у Србији и региону, Козарски је одговорио „да је само питање присуства НАТО пакта у региону ствар безбедности о којој можемо увек да полемишемо“.

Након теме приступања Црне Горе НАТО-у задржали смо се у региону, тачније, у непосредном комшилуку. Занимало нас је како господин Козарски коментарише недавну изјаву албанског премијера Едија Раме о евентуалном присаједињењу тзв. Косова и Албаније.

„Оцењујем је као један пробни балон, рекао је Козарски, нагласивши да пројекат „Велике Албаније“ није пројекат Албанаца, односно Шиптара, „то је у начелу прво пројекат Аустроугарске, а затим Америке, наравно уз учешће Британије, која више од једног века управља дешавањима у нашем региону“.

На питање да ли постоји реална опасност од избијања неког новог сукоба на овим просторима, Козарски одговара да „сукоб на овим просторима, никада није ни престајао од деведесетих година“.

„Мислим да смо сведоци тога да оружје на овом простору итекако шета, међутим, информације које нам свакодневно стижу из различитих структура, ево рецимо из Македоније, показују да то нису спорадични инциденти, већ координисана акција којом управља премијер и будући председник Албаније Еди Рама“, упозорава Козарски.

„Речи новог председника Собрања су уствари речи Едија Раме, и управо он руководи целом акцијом у интересу својих налагодаваца“, сматра Козарски.

Пошто смо се дотакли теме Македоније, наше следеће питање односило се на постављање Талата Џаферија на место председника Собрања, упркос томе да је био припадник УЧК-а.

„Џафери је био један од команданата паравојних шиптарских јединица, а његово постављање на место председника Собрања је јасан показатељ куда иде Македонија – незаустављиво ка свом нестанку“, истиче Козарски.

„Међутим, у Македонији се дешавају неке ствари које ми не видимо – на хиљаде албанских терориста се са тзв. Косова пребацује у Македонију“, рекао је Козарски откривши нам још једну злокобну информацију.

„Управо данас из Македоније је стигла вест да је у селу Лешок на северу Македоније примећена активност фирме Organs Watch, компаније која је повезана са турским хирургом који је реализовао онај страшни пројекат Жуте куће“, упозорава Козарски.

Некако у исто време са свим овим дешавањима, дошло је до срамне ослобађајуће одлуке Рамуша Харадинаја од стране француског суда. Занимало нас је, да ли господин Козарски мисли да је ова одлука француског суда повезана са дешавањима у региону, пре свега у Македонији.

„Пре свега треба да се вратимо у историју, ту учитељицу живота. Потези Француске су нама добро познати. Иако сви ми волимо да певамо „креће се лађа француска“, јасно је да је та француска лађа послата, условно речено, под ултиматумом, а да је Италија била та која је добровољно послала своје бродове и морнаре и у првом налету спасила један велики број војника нашег егзодуса преко Албаније. Њихова ослобађајућа одлука једног злочинца, једног крвника је скандалозна и треба се на првом месту тако гледати“, јасан је Козарски.

На крају интервјуа, питали смо господина Козарског како би требало да се Србија постави у односу на сва та турбулентна дешавања у региону?

„Србији је приоритет мир, али парадокс је да би Србија добила тај мир, мора добро да се наоружа“, наглашава Козарски.

„Долазак најављиваног оружја: система С-300, мигова 29, система Бук, би требало да се у што скорије време донесе, довезе, склопи, расклопи, како год, у Србију, јер је то гарант мира“, сматра Козарски.

„Паралелно са тим је подједнако важно враћање обавезног служења војног рока, јер без обучене и наоружане војске, без оспособљеног оружја и механизације, ми смо далеко од мира“ закључио је Козарски.

Лола Ђорђевић

(Њуз фронт, 5. 5. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар