Ознаке

, , ,

Левичари прекинули говор Левија, погођен тортом у лице

Уз повике „Убицо напусти Београд” и „Овај гад се залагао за бомбардовање Југославије осам година пре интервенције НАТО”, троје левичара припадника СКОЈ-а, прекинула су данас обраћање француског филозофа Бернара Анрија Левија у Дворани Културног центра, после пројекције његовог филма „Пешмерга” у оквиру програма Белдокса.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Контроверзни француски филозоф је добио парче торте у лице неколико секунди након што је почео да говори публици која је видела филм.

Озбиљнији инцидент спречили су сниматељи различитих телевизија, који су задржали једног припадника СКОЈ-а, који је имао намеру физички да насрне на француског филозофа.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

На бини изнад места где је редитељ Горан Марковић имао намеру да разговара са Левијем о његовом филму, други младић је развио транспарент на коме је на енглеском писало „Бернар Леви подржава импријалистичка убиства”, у потпису СКОЈ и срп и чекић.

За све време инцидента два полицајца су била изван сале, на улазу у Културни центар Београда.

Публика је извела младиће из сале, из повике „Ко сте ви да прекидате културни догађај у сред Београда”.

Фото: З. Јовановић

Леви је у току инцидента говорио да је ово што се догађа фашистички чин

После инцидента, Леви се вратио у салу, захвалио публици што је гледала његов филм и казао да се Србија није променила колико су се надали њени пријатељи.

Фото: З. Јовановић

„Демократија још није победила у Београду. Истину не желе сви да чују у овом граду. Живела Европа и живела демократска Србија у Европској унији. Поносан сам што данас пред вама браним тековине антифашизма у Европи”, казао је Леви.

(Танјуг/Политика, 10. 5. 2017)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Advertisements