Скопље: Џафери ушао у кабинет председника Собрања и унео заставу Албаније

СКОПЉЕ – Новоизабрани председник Собрања Талат Џафери, из албанске партије ДУИ, који је јутрос преузео дужност, по уласку у свој кабинет унео је и заставу Албаније, што је у делу македонских медија протумачено да је тиме јасно показао своје намере.

Судећи према објављеним фотографијама, Џафери је у свој кабинет унео две заставице Албаније – једна се налази на његовом столу, а друга поред слике великана македонског сликарства Николе Мартиноског.

Скопски Телеграф преноси да су током јутрошњег сусрета Џаферија са шефом Делегације ЕУ у Скопљу Самуелом Жбогаром биле истакнуте само заставе Македоније и ЕУ.

ВМРО: СДСМ треба да сноси политичку и правну одговорност

СКОПЉЕ – Након што је новоизабрани председник Собрања Талат Џафери преузео функцију и ушао у кабинет, где му је први саговорник био шеф Делегације ЕУ у Скопљу Самуел Жбогар, огласила се ВМРО-ДПМНЕ, бившег премијера Николе Груевског, поруком да СДСМ Зорана Заева мора да сноси политичку и правну одговорност за дешавања од четвртка, 27. априла.

СДСМ, како се наводи у саопштењу, мора да поднесе политичку и правну одговорност за „државни удар”, који се догодио у четвртак увече када је председник парламента „изабран на нелегалан” начин, чиме је „направљен опасан преседан”, који би могао да прерасте у праксу.

Очито је, примећују из ВМРО – ДПМНЕ да се Заеву веома жури да реализује такозвану тиранску платформу. која подразумева, између осталог, увођење двојезичности у Македонији.

„СДСМ треба да престане да тера инат сопственом народу. СДСМ треба да брине о свом народу и да ради за свој народ, а не обрнуто. Народ тражи да се СДСМ одрекне тзв. Тиранске платформе. Време је да СДСМ послуша глас народа, који је на ногама. Македонија се буди…“, поручили су из ВМРО-ДПМНЕ.

(Танјуг/Политика, 3. 5. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар