Ознаке

,

У част нове посете премијера Србије А. Вучића немачкој канцеларки А. Меркел, понављамо овај текст који је први пут објављен 15. 4. 2016.

У саопштењу Владе Србије од синоћ стоји да се премијер Александар Вучић јавно, путем ноте упућене лично Ангели Меркел, у име читавог српског народа, извињава свим Немцима због свих зверстава које су починили Срби над њима током 20. века.

Merkel-i-vucic-550

Вучић је видео Меркелову (архивска фотографија)

Вучић истиче и да ће лично доћи у Берлин да клекне пред Меркеловом и немачким жртвама страдалим у Првом и Другом светском рату, као и у прогону немачког живља који се спроводио у комунистичком режиму после Другог светског рата .

Такође, Вучић изражава неизмерно жаљење због несмотрених потеза Милошевићеве злочиначке политике која је довела до бомбардовања Југославије 1999. године када је оборен један немачки авион и две немачке беспилотне летелице. Сумња се и да је један немачки пилот страдао током ратних дејстава и да је неколико њих страдало за време заузимања Косова након Кумановског споразума.

„Свестан сам колико је немачки народ огорчен због те огромне штете које су им Срби нанели. Нема сумње да су Срби, који су били најприсутнији југословенски народ у партизанима, а поготово у четницима, одговорни за смрт преко пола милиона Немаца само у Другом рату, док се ни приближан број погинулих Немаца и Аустријанаца у Првом светском рату и не зна. О материјалној штети, покраденом наоружању, уништеним тенковима, минобацачима и осталом, да и не говоримо“, стоји у покајничкој ноти премијера Вучића.

На крају саопштења се подсећа да је Вучић више пута јавно изјавио да много воли и цени Ангелу Меркел и њену европску политику.

За С*ање ствари: Милан Зонић


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7ra

Advertisements