Ознаке

,

Не знам да ли сте се и ви сударили овде на ФБ са новим филмом из хипнотичког серијала који изгледа има неке везе са председничким изборима.

„Непечени хлеб“ је поучан дневни хорор који треба да објасни како није битно да ли неко испуњава своја обећања на време или не, него да не вреди хлеб вадити из рерне пре него што је печен, а кад је хлеб печен то зна само домаћица али не њени гладни укућани.

Међутим, о свему томе и не говори домаћица него њен мушки алтер-его. Највећу напетост је код мене изазвала мисао да ће се ОН ипак лично појавити из рерне. У духу холивудских хорора који упропасте напетост зато што морају да материјализују извор опасности а онда све испадне банално.

Није се појавио, а пошто је рекламна породица помало немотивисано размрљала непечено тесто по плеху и својим лицима и тако научила потребну лекцију, домаћица је тријумфално вратила бедне остатке да се допеку. Можемо само мислити на шта ће хлеб личити кад буде допечен. А биће допечен кад домаћица каже. Мало ми је сметало што се није видела предисторија, јер породица је деловала веома гладно у прилично добро опремљеној кући па испада да је домаћица прерано позвала мужа и децу да седну за сто. Такорећи да је она ипак најодговорнија за лош тајминг… Али не треба тражити длаку у јајету.

Сетио сам се и Хичкоковог „Психа“ и Ентонија Перкинса маскираног у жену. Ово је ипак суптилније изведено.

Не бих вам баш препоручио за гледање у недељно вече, али има својих чари.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)

Advertisements