Ознаке

, , , , ,

Протест испред Амбасаде Црне Горе у Београду због дискриминације Срба

Испред Амбасаде Црне Горе у Београду „Асоцијација српских интернет медија“ организовала је данас протест због, како наводи, прогона представника српског народа у Црној Гори, тамошњих преосталих слободних медија и Српске православна црква у тој земљи.

Фото: Dimitrije Goll / Танјуг

Фото: Dimitrije Goll / Танјуг

Представник Асоцијације Гојко Раичевић рекао је новинарима да је крајње време да се из „престоног града свих Срба“ поручи да се мора хитно зауставити дискриминација Срба у Црној Гори.

Он је казао да је у Црној Гори српски језик избачен из употребе и сведен на ниво мањинског, да су дискиминисани СПЦ, њено свештенство и имовина, и да је „очигледна дискриминација“ у државној управи у којој је од укупног броја запослених, Срба мање од седам одсто.

– Проценат Срба по покраденом попису из 2011. године је више од 30 посто, дакле 30 одсто становништва партиципира у буџету, а по подацима органа државне управе, у њиховим органима запослено је испод седам одсто – рекао је Раичевић.

Подршку скупу дали су кандидат Демократске странке Србије за председника Србије Александар Поповић, представници Двери медју којима и посланик Иван Костић, бивши чланови Двери а сада представници Народног слободарског покрета Мирослав Паровић и Владан Глишић и припадници покрета „Заветници“.

Фото: Dimitrije Goll / Танјуг

Фото: Dimitrije Goll / Танјуг

На скупу је био и Немања Ристић који је средином јануара био ухапшен у Србији по потерници Црне Горе због сумње да је учествовао у покушају терористичког напада на дан избора у Црној Гори октобра 2016. године.

Ристића је после хапшења Виши суд у Београду условно пустио на слободу – уз ограничење да не напушта Београд и да се једном недељно јавља полицији.

(Бета/Блиц, 18. 2. 2017)

Новак Драшковић: Зашто се тек сада протестује?

Није било протеста кад се Црна Гора одвојила од Србије покраденим референдумом. Неки су чак и славили. (Ја сам плакао, али тад сам био мали, сада бих ревидирао тај став.)

Није било протеста кад је донесен дискриминаторски устав независне државе Црне Горе (НДЦГ), који је Србе у правном смислу избрисао и поништио.

Није било протеста кад је НДЦГ признала балистичку државу „Косову“.

Није било протеста кад је покраден први попис у независној држави Црној Гори, којим је Србима отето око 7% становништва.

Није било протеста кад је српски језик и формално избачен из школа, заједно с градивом које се тиче српске историје и културе.

Није било …

А сад се протестује због скидања посланичког имунитета Андрији Мандићу, човеку који је с позиције српског лидера учествовао у већини горе поменутих катастрофа по наш народ. Протестује се због представе политичког ријалити програма у држави чија јавна сцена не може да надмаши оквире једне српске паланке.

Какви смо идиоти, добро да смо живи. Дарвин нам није наклоњен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

Advertisements