Ознаке

, , ,

Протест против опструкције градње златиборске гондоле (Gold gondola) одржан је данас у 10 часова. Пред око две хиљаде окупљених, председник Општине Чајетина Милан Стаматовић је најавио почетак градње овог значајног пројекта. Након државне химне и свештеничког благослова, многи су се прихватили алата и започели да копају темеље за прва два пилона ове најдуже панорамске гондоле на свету.

gondola-1

Пре годину и по дана набављени су материјал и опрема за почетак градње. Режимске распикуће су, како је објаснио Стаматовић, за то време опструирале добијање потребних дозвола за градњу. Хиљаде хектара златиборског земљишта биле су на мети сумњивих „инвеститора“, и Златиборци су, помогнути гостима из других делова Србије, овим скупом хтели да покажу да неће престати да се боре за интересе Златибора и Србије. Стаматовић је и Београђанима поручио да озбиљно схвате најаву продаје ПКБ-а, и позвао све грађане Србије да не дозволе режиму да и даље распродаје националне ресурсе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Замахнуто је крамповима, и први булдожери су оставили свој траг на златиборској трави. Први корак дугог пута. За Златибор и Србију.

Текст и фото: Иван Аћимовић

Advertisements