Весник истине: Министар Лончар проговорио о фотографији са Спасојевићем

Министар здравља Златибор Лончар објаснио је да су фотографије са Душаном Спасојевићем настале 1975. год. након што га је Спасојевић позвао да се упознају са најмоћнијим дечком у крају. Велимир Илић је дошао до тих фотографија тако што их је добио играјући крајцарицу.

loncar-spasojevic

„Душан и ја смо се упознали давне 1975. на плажи у Будви. Наше породице су игром случаја летовале у Будви . Он ме је позвао на плажу да упознам најмоћнијег дечка у крају  који прави најбоље замкове од песка. Док смо чекали да тај дечко дође заједно смо се играли у песку како би нам брже прошло време. Ја тада нисам знао да ће он постати мафијаш. Није имао никакве тетоваже по себи и није показивао никакве знаке агресивног понашања. Додуше јесте стално са собом носио пиштољ на воду, али тада смо сви то носили. Он је сигурно и тада знао да ћу ја постати министар здравља па је хтео да се слика са мном. Замолио је једног дечка који се ту играо да нас слика  својим фотоапаратом. Тада нисам знао зашто ни Душану ни мени никада није дао ту фотографију. „- рекао је Лончар.

Председник Нове Србије, Велимир Илић, показао је пре неколико дана јавности фотографију на којој је министар Лончар са вођом Земунског клана Душаном Спасојевићем.

„Тај дечко, који је сликао Душана Спасојевића и мене, се неколико дана после тога упознао са неким старијим дечком. Овај га је навукао на крајцарицу и покупио му све паре. Када више није имао пара играли су у ствари и тако су стигли до Душанове и моје фотографије. И њу је изгубио. Не знам зашто би неко пристао да игра крајцарицу у фотографију. Вероватно је по мојим бистрим очима препознао да ће од мене нешто бит,и па је хтео да има фотографију познате личности.“ – додаје Лончар.

Сада сви знамо да је дечко који је добио фотографију на крајцерици био нико други до Велимир Илић.

„Илић је, како сам сазнао, пре неколико дана, тужан што неће бити директор Коридора , гледао старе породичне албуме желећи да се присети дана када је свет изгледао лепше. Претурајући наишао је на ту фотографију и у дечачким цртама лица препознао Душана и мене. Као сваки бескрупулозан човек искористио је фотографију и послао је медијима“ –истиче Лончар.

Упитан да ли ће поднети оставку министар одговара да његова оставка није спорна.

„Није ово уперено против мене, већ против премијера Вучића. Неко хоће да покаже како је окружен сумњивим лицима која иду из афере у аферу“ – наводи министар.

(Весник истине, 28. 1. 2017)Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

Оставите коментар