Митрополит Амвросије: Ципрасова влада уништава православну веру и традицију

Премијер Грчке Алексис Ципрас је поставио себи циљ да уништи Јеладску православну цркву, написао је митрополит Калавритски Амвросије у отвореном писму, упућеном председнику владе Грчке. Ово писмо убрзо је привукло пажњу јавности, преноси Agionoros.ru, ослањајући се на информације агенције Romfea.

amvrosije-cipras

На почетку текста владика подсећа да је он био међу људима, који су поверовали предизборним обећањима Ципраса и да се надао да ће он спроводити политику ослобођења Грчке од окупације њених „европских партнера“. Уместо тога, Ципрасова влада је почела да води Грчку у катастрофу. Власти постепено уништавају „Православну веру, традицију, културно наслеђе и економију“.

Обраћајући се премијеру Грчке, владика га оптужује да је „поставио себи циљ да уништи Јеладску православну цркву“.

Поред рушења образовног система, на удару се нашао и институт породице. „Озакоњене су истополне заједнице, а хомосексуалци који их склапају добијају исте олакшице од државе као и традиционалне породице.“

Митрополит Амвросије сматра да се премијер Грчке понаша лицемерно: с једне стране, он се отворено декларише као безбожник, а са друге, присуствује православним богослужењима где се понаша неподесно (отворено показује равнодушност према обреду, чак се и наглас смеје).

По мишљењу владике део одговорности сносе и црквени великодостојници, који допуштају човеку, који себе декларише као атеисту, да присуствује на Литургији. „Добро би било да се присетимо примера Светитеља Амвросија Медиоланског, који није пустио у храм римског цара Теодосија?“, на крају свог обраћања, упитао је митрополит Амвросије.

С руског Александар Ђокић

(Православие.ру, 19. 1. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Imali su Grci svoj Olimp i bogove, pa ih napustili. Imali smo i mi Sloveni svoje bogove pa ih zaboravili. Zašto bi hrišćanstvo bilo vječno?

  2. @Danica Antić

    „Zašto bi hrišćanstvo bilo vječno?“

    Зато што је Бог, Један, Једини и Истинити – Вечан!
    Имала су дечица и магарећи кашаљ и шарлах и мале богиње, па су се (хвала Богу, Једном, Једином и Истинитом) излечила!

Оставите коментар