Ђакон Ненад Илић: Инцидент на Филозофском или Опрости, Републико Српска

Вест дана. Контроверзе. Низ медија доноси вест о фашистима који су прекинули трибину на Филозофском факултету – представљање књиге о Републици Српској.

Првобитна вест на сајту РТВ-а

Првобитна вест на сајту РТВ-а

Шири се вест како су десничари извикивали „Хајл Хитлер“ и „Зиг хајл“. Недопустиво, или макар глупо и неукусно.

Можда би било логично – Република Српска није фашистичка творевина па су се фашисти изнервирали и прекинули трибину.

А опет све то некако чудно звучи.

incident-ff

Инцидент на Филозофском факултету

Оглашава се министар полиције и одлучно изјављује да ће се испитати позадина фашистичких испада који су свим Србима одвратни. У реду.

Пошто се испоставља да су проблеми са трибином наслућени и благовремено су се о њима организатори консултовали са полицијом, на трибини је било присутно неколико полицајаца у цивилу. Мора да се поштује аутономија Универзитета па су зато били у цивилу. У реду.

Присутни на трибини сведоче како се све одвијало. Двадесетак организованих „анархиста“ (анархиста не мора да буде погрдан термин, али да ли су ово заиста анархисти или само амбициозна размажена дечурлија – питање је) упало је на трибину и прекинуло је. Затим су устала тројица рекламних „десничара“ и почели да их туку каишевима. На комплетним снимцима (хвала мобилним телефонима) виде се само бахати клинци и кореографија туче која није туча.

У вестима неких нискоморалних ТВ -станица вест о извикивању фашистичких парола и забринутости министра полиције због тога стављена је одмах после вести о усташким демонстрацијама у Загребу. Нешто старији сетиће се оног фамозног југословенског „кључа“ коме је свакој усташкој диверзији нужно придодаван неки четнички грех.

Надреална и накарадна реконструкција Југославије коју више нико сем болесних или макар сумњивих не жели.

Посебно је занимљиво је како је испало да српски министар полиције буде лошије обавештен од било ког аматера који претражује интернет.

Шта би заправо био смисао овакве будалаштине?

У име српског Београда – опрости Републико Српска за овакву злоупотребу јединог српског политичког успеха у последњих четврт века.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар