Михаило Меденица: Само Сплит Србина спасава

Вучић је једно у праву – Хрвати јесу исфрустрирани и искомплексирани, ничег спорног у тој констатацији, с тим што бих додао да су од лудости направили робну и гробну марку на којој су подигли темeље државе у иловачи и хумкама, али премијер, уз сву запаљиву и допадљиву реторику, заборавља да помене суштински важну ствар – можеш ти, мајсторе, да изиграваш Долче и Габана Карађорђа али захваљујући управо овој и претходним властима Србија јесте у позицији пословице: „Је*и магаре док су му ноге у блату“!

Михаило Меденица

Михаило Меденица

Дочим ми полемишемо да ли смо руска губернија или 51. звездица на америчкој застави истина је много, много ближа, стотинак километара од Београда (толико је до границе, ако се не варам) – Србија је, нажалост, хрватска жупанија и ништа друго!

И то она пуста, тужна и лелејска жупанија, јер најмање половина наших привредних гиганата у власништву је Хрвата, баш као и дооооооообар комад најполодније земље у Војводини!

Дакле, чему онда читава шарада, осим за јефтине политикантске поене, млађани ађутанту пропалог војводе од Карловца-Карлобага-Огулина-Вировитице и Ангеле Меркел?!

Не условљава Хрватска Србију, већ јој се једноставно може да у својим помоћним објектима и шупама, што сте од Србије начинили, одлаже смећа колико јој воља, а наше је само да питамо: „Треба ли још места?! Можемо ми да се стиснемо под стреху Вучићеве туђе нећемо – своје немамо државничке реторике, није проблем“!

За поштовање је како сте демонстративно напустили Брисел, још да сте се окренули и гађали неким овдашњим кандираним производом посред чела, па да схвате каквог преговарача имају насупрот себе- стаменог ко чоколадна бананица у јулу и непоколебљивог ко Карлеуша кад не гласа за неког од кандидата у „Звездама Гранда“!

Не спрдајте се више, бре, са овим напаћеним народом потурајући му кукавичја јаја као реформски успех за савршен омлет, већ имајте толико обзира и образа па признајте: нити нас Европа хоће, нити ћемо икада испунити услове да нас церемонијално не приме, а нарочито се Хрватској може да чини са Србијом што и са пимпеком, да извините на изразу!

Ножем су завршили са Србима у Хрватској, а сад захваљујући Србији завршавају са Србијом, док се ми играмо државе коју у комаду држе још само дотрајали селотејп (произведен у Хрватској); Вулин да довикне: „А, јесте ли чули шта им је Вучић одбрусио пре него што су га испратили на такси за аеродром?! Ма, то не може нико осим њега, а успут је у знак пркоса и поноса исписао каладонтом на огледалу: „Нико, бре, неће понижавати Србију! Извињавам се спремачици због овог, нека се јави у Немањину 11 радо ћемо надокнадити штету“, и министра за политички пубертет, семафоре и „зебре“ Стефановић др. мр. сци. Небојше који је успео да разбије сематичку мафију и распише потерницу за неком „браћом“ Андерсен (додуше збуни оно Ханс Кристијан, какав је то мушкарац с два имена, бре) као главноосумњиченима за плагијање бајки које је премијер већ испричао/написао и представио у експозеу?!

Да скратим, као што ви чините са Србијом – није проблем што Хрватска условљава Србију, већ што више није остало Србије за условљавање!

Све што нам други чине нажалост и заправо чине – себи!

Не, то не треба да радује и није повод за нову историјску конференцију за медије, већ за прст на чело, али своје а не у сваког ко се „дрзне“ да политику овог што би мали Перица можда назвао влашћу – назове погубном по Србију!

Толико до мене! Просим љепо и бок, стари!

П. С. На неки начин је и остварен ваш давнашњи и порекнути сан: Карловац- Карлобаг-Огулин-Вировитица, Србија је заиста велика, читава Хрватска и добар комад Србије, ако ме разумете?

Опрема: Стање ствари

(Недељник, 14. 12. 2016)Категорије:Преносимо

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s