Драгослав Пакић: Срби у Сребреници имају право гласа, али немају право на изборну победу

У Босни је од вајкада пребројавање национални спорт. За турског вакта, Србима су, пре него што ће их набити на колац, добрано пребрајали сва ребра. Када се заброје, крећу испочетка. Ако и то не да очекиване резултате, пребројавање се наставља у Сарајеву. И тако до коначне победе.

grujicic-srebrenica

Извор: Ал џазира Балкан

Онда је, анексијом БиХ, назадну и заосталу Турску заменила бечка школа финих манира и салонских валцера. И за велико чудо, тада се са бројањем мало застало.

Срби су губили главе да им се ни броја није знало.

А и шта ће им главе кад ионако не знају правилно да их користе. Нису схватили да, по одлуци Уставног суда БиХ и високог представника, у Сребреници Срби имају право гласа, али немају право на изборну победу. Да Босна није савладала вештину правилног пребројавања, до белаја би долазило и пре и после јела.

Онда је, да враг не би однео шалу, ствар око пребројавања у своје руке преузела међународна заједница западног типа. Говорили су да у томе имају доказано искуство. Тачно су утврдили колико су Срби порушили католичких и исламских верских објеката док запаљене, порушене и опљачкане православне цркве нису бројали. Држали су се, како се у Хагу могло чути, Бечке школе по којој се Срби не броје.

Стицајем околности био сам на служби у тој заједници коју називају међународном, када су даноноћно одзвањале бројке о српским неделима. Тако се, захваљујући „објективном“ извештавању са терена из зараћене Босне, могло сазнати да су Срби мучки побили око два милиона недужних Бошњака, претежно стараца, жена и деце. И то им није било довољно него су, успут, силовали и нешто више од двеста хиљада муслиманки не водећи рачуна о старосном добу, брачном стању и полној опредељености.

Ове цифре су недавно благо кориговане јер је у последњем попису становништва БиХ, пребројавањем Бошњак израчунато да их је за око двеста хиљада више него што их је било пре фамозне српске агресије. Таман колико да намире педесет посто плус један.

Врхунац свега је ипак неизбежна Сребреница. Ту је Србски геноцидни сој стрељао осамсто тридесет и три хиљаде мушкарца и шест дечака. То је тачно онај број недостајућих гласова неопходних за победу бошњачког представника на недавним локалним изборима за градоначелника Сребренице. Са њима би Ћамил победио и самог Вучића да се којим случајем појавио као противкандидат. Вучићева је срећа што је осетио у ком грму лежи зец и на време дао изјаву како не жели да се меша. Није он маргарин. А и не зна где је грм. Жао му је само што није прихваћен његов предлог да се Сребреница, после каменовања српског Премијера, односно њега лично, добије ново име – Каменица. Поготову што није тражио да буде Српска Каменица.

Није вредела ни донација од пет милиона евра – по десет хиљада за сваки бачен камен.

Ти мене каменом, ја тебе донацијом! Хришћански је.

Градски оци Сребренице су одлучили да укупан износ донације уложе у модернизацију оближњег каменолома како би се убудуће производило камење са аеродинамичном линијом што би гарантовало далеко већи проценат успешних погодака. Срби се увек могу мучки и изненада појавити. Чак и у Сребреници. Никад се не зна.

Евентуални шкарт производње у каменолому могао би се користити као сировина за пуњење касетних бомби и то одмах чим победи Хилари Клинтон и БиХ уђе у НАТО, а Дураковић у фотељу градоначелника Сребренице.

У једном од предходних јављања написао сам да је Ћамил, због тога што се у детињству много дурио, а та га особина није напустила ни до дана данашњег, добио надимак Дураковић.

Један од духовитих коментатора, Срђан се зове, дописа: „можда због дурења, а можда и због речи дурак – на руском“.

Како год испали резултати гласања у Сребреници, међународна заједница очекује да ће високи представник и носилац Бо(са)нских овлашћења пресудити ко је у Босни дурак, а ко је збуњен.

П. С. Најновији резултати пребројавања кажу да је Грујичић освојио 63 одсто гласова у Сребреници. Тим горе по српског кандидата. Јер, остало је да се преброје „гласови у одсуству“ – ваљда оних који су гласали поштом и оних који су гласали из гроба.Категорије:Српске земље

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s